Ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună acuză SIS de intimidare: La poarta casei mele a fost trimisă Maria Olar; un copil este în spital
Full Article 2 minutes read

Ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună acuză SIS de intimidare: La poarta casei mele a fost trimisă Maria Olar; un copil este în spital

Ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună, cercetată penal pe faptul divulgării intenționate a datelor urmăririi penale din cadrul unei cauze aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, acuză Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de intimidare. Declarația vine după ce activista Maria Olar a protestat pe 14 martie în fața casei sale. Furtună susține că în urma manifestației membrii familiei sale ar fi avut de suferit. Unul dintre copii, spune ea, ar fi ajuns chiar la spital.

„Ieri la poarta casei mele a fost trimisă Maria Olar, care cu informații atât de aberante mi-au stresat membrii familiei, fapt care poate fi verificat. Copilul mai mare este la spital, la moment, iar copilul mai mic la fel nu putut astăzi să plece la prima lecție, până când nu a primit o consiliere psihologică”, a declarat ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună în cadrul unei conferințe de presă, susținute pe 15 martie.

Furtună a acuzat SIS că ar fi organizat acțiunea și că ar fi cerut inițierea unui dosar penal pe numele său pentru îmbogățire ilicită.

De menționat că Maria Olar a postat pe 14 martie un videoclip pe pagina sa de Facebook. Potrivit imaginilor, s-ar fi aflat în fața casei Victoriei Furtună și a fratelui acesteia, care sunt vecini. „Să vă arăt boierii care se plâng de procurori, alde Victoria Furtună. Am venit la ea acasă”, a spus Olar. Activista a acuzat-o pe Furtună că ar trăi în lux: „ca la boieri”.

Conctactă de NM, ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că „poliția o fost sesizată în seara zilei de 14 martie prin intermediul 112, pe faptul că în comuna Dumbrava are loc o acțiune de protest”. Cazul este înregistrat, iar circumstanțele se stabilesc, a precizat Stati pentru NM.

Am cerut un comentariu și din partea SIS, însă până în momentul publicării știrii, nu am primit răspuns la solicitarea expediată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: