Exploziile din România: Încă un pacient cu arsuri grave a murit la spital. Este al cincilea deces
Full Article 2 minutes read

Exploziile din România: Încă un pacient cu arsuri grave a murit la spital. Este al cincilea deces

Exploziile puternice din localitatea Crevedia, România, au mai făcut o victimă. Un pacient internat în stare foarte gravă, la spitalul Bagdasar Arseni din București, a decedat marți dimineață, 5 septembrie, a transmis Ministerul român al Sănătății. Acesta este al cincilea deces înregistrat după deflagrații, scrie Europa Liberă România.

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală. Adresăm condoleanțe familiei”, a transmis marți dimineață Ministerul Sănătății.

Este al cincilea deces înregistrat în urma exploziilor de la Crevedia din 26 august.

Prima persoană care a decedat a fost un bărbat care a făcut infarct când şi-a văzut soția cuprinsă de flăcări în urma exploziilor. La 13 ore distanță, pe patul de spital a decedat și soția acestuia. Detalii AICI.

Al treilea deces, al unui bărbat de 63 de ani internat la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe 90% din corp, a fost anunțat în 31 august.

Luni, 4 septembrie, tot la spitalul Floreasca, a decedat al patrulea pacient, cu arsuri pe 95% din suprafața corpului.

Până în prezent, 35 de pacienți răniți în urma exploziilor de la Crevedia au fost externați, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătății. Totodată, 12 pacienți au fost transportați la spitale din străinătate.

Amintim că, exploziile s-au produs în data de 26 august, la o stație cu gaz lichefiat din Crevedia, județul Dâmbovița, care activa ilegal, din 2020. Tragedia s-a soldat cu trei morți și 56 de răniți, printre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi. Autoritățile din România au anunțat că au deschise patru dosare penale, urmare a tragediei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: