Faceți cunoștință cu NewsMaker: Știri echilibrate, analiză, reportaje și transmisiuni video de la evenimentele din Moldova
Full Article 4 minutes read

Faceți cunoștință cu NewsMaker: Știri echilibrate, analiză, reportaje și transmisiuni video de la evenimentele din Moldova

NewsMaker.md — este o publicație online independentă, pentru cei cărora le pasă. Noi scriem știri verificate și analize actuale, înregistrăm povești, reportaje, video și podcasturi. Mai mult, facem proiecte speciale deosebite, inclusiv pe teme despre care în Moldova nu se vorbește cu voce tare.

Altfel spus, nu doar povestim și arătăm ce se întâmplă, dar și explicăm de ce aceasta este important și cum ne poate influența viața.

NewsMaker — este publicația de la care află știrile șeful tău

Noi facem jurnalism – fără propagandă și manipulare – reflectăm evenimentele, verificăm faptele și respectăm diferite puncte de vedere.

Ne citesc cei care au nevoie de informație veridică: directori, politicieni, diplomați, businessmeni, jurnaliști, lideri comunitari, reprezentanții diasporei și oameni activi din toată Moldova. Toți cei care au gândire critică și nu au timp pentru știri inutile și neverificate.

Ce puteți găsi pe NewsMaker?

ÎN CURÂND: știri în format video. În septembrie, NewsMaker extinde departamentul video și lansează știri în două limbi – română și rusă. Acum, știrile profesioniste și oneste vor putea fi nu doar citite, dar și privite, și ascultate.

Deconectați televizoarele, vom continua duelul cu propaganda împreună. Publicația noastră digitală trece la un alt nivel pe YouTube, Facebook și nu doar aici. Fiți cu ochii pe noi. Ne vedem online…

În limba rusă și în limba română. Jurnaliștii NewsMaker scriu în două limbi. Lunar, în versiunile RU și RO ale site-ului sunt publicate în medie câte 1000 de știri, note, analize, reportaje, video și alte materiale importante și interesante, împărțite pe teme și formate.

Subiecte și formate. Noi povestim despre politică, economie, energetică și mediul înconjurător, drepturile omului și schimbări sociale și alte schimbări importante. Le facem într-un format convenabil pentru dumneavoastră – text, video sau audio (da, da, avem câteva podcasturi săptămânale pentru cei cărora le place să asculte).

Povești și eroi. Eroii materialelor noastre nu sunt doar politicienii și liderii de opinie, dar și oamenii de rând din toată Moldova și din diaspora, care împărtășesc poveștile, succesele și problemele cu voi, cititorii noștri.

Unde ne puteți citi și viziona?

În primul rând, chiar pe site — versiunea în limba rusă și cea în limba română.

În al doilea rând, din marcajul din browser și prin notificări push la care poți și ar trebui să te abonezi – în așa mod cu siguranță nu veți rata nimic important.

Și, desigur, pe rețelele sociale, mesagerie și alte platforme online.

  • Telegram. Numărul abonaților la versiunea în limba rusă  – peste 11 mii de oameni, iar la cea în limba română – se apropie de 3 mii. Abonații la canalele noastre de Telegram află primii despre cele mai importante evenimente. Cea mai fierbinte informație, deseori, apare mai întâi aici, după care pe site – practic în timp real. Folosiți Telegram? Atunci abonați-vă la NewsMaker | Live și NewsMaker în română | Live.
  • Instagram. Numărul de urmăritori pe Instagram a depășit 11 mii de oameni. Vă place Instagram? Atunci urmăriți-ne: răsfoiți carusela, priviți storiesurile și relizurile. Aici veți găsi cele mai interesante fotografii, video, infografice și unele dintre cele mai importante materiale ale noastre, special adaptate pentru Instagram.
  • YouTube și TikTok. Numărul de abonați pe TikTok — peste 30 de mii de oameni, iar la canalul NewsMaker Original — aproape 9 mii de oameni. Pe YouTube postăm reportaje video, povești, videoclipuri, proiectele noastre video. Aici e cel mai comod să urmăriți transmisiunile noastre live. Pe TikTok publicăm filmulețe scurte, în format lejer  – explicați deosebite, cele mai interesante momente ale jobului nostru, diferite video meme. Urmăriți-ne pe TikTok sau YouTube și uitați-vă acolo unde vă este comod.
  • Facebook. Aici totul e familiar și la fel foarte comod. 140 de mii de abonați la pagina noastră în limba rusă și 25 de mii, la cea în limba română nu ne vor lăsa să vă mințim. Abonați-vă la paginile noastre în limba rusă și în limba română.

Dar dacă nu preferați rețelele sociale sau dacă ajungeți rar pe acolo –  abonați-vă la newsletter-ul nostru matinal NM Espresso, în care povestim pe scurt despre cele mai importante evenimente, care au avut loc în Moldova sau peste hotare. În așa mod, cu siguranță, nu veți rata nimic important. Newsletter-ul este în trei limbi (rusă, română și engleză). Abonați-vă!

Iar noi vă pregătim un nou proiect și, în curând, ne vom vedea mai des online, pe paginile NewsMaker.

Nu mai pierdeți timpul cu știri neimportante.

NewsMaker. Cu noi totul e clar!


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: