Fondatorul „Bismobil Kitchen”, cercetat pentru escrocherie, revine în arest la domiciliu. PCCOCS: Nu putem contesta decizia
Full Article 2 minutes read

Fondatorul „Bismobil Kitchen”, cercetat pentru escrocherie, revine în arest la domiciliu. PCCOCS: Nu putem contesta decizia

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” Mihail Șaran, cercetat penal pentru escrocherie, scapă de arestul preventiv. Judecătoria Chișinău a dispus pe 12 iulie, plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost cea care a confirmat informația privind înlocuirea măsurii preventive în privința lui Mihail Șaran.

Instituția a precizat că procurorul PCCOCS a solicitat prelungirea arestului preventiv, pentru prevenirea eschivării bărbatului, însă instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii de arest la domiciliu.

„Acum, deși procurorul este în dezacord cu această încheiere, legea nu permite contestarea ei, așa cum dosarul deja a fost trimis în judecată”, a comunicat PCCOCS.

Dosarul în care este vizat include 158 episoade infractionale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Numele lui Şaran figurează şi într-o anchetă iniţiată de Poliţia Română. Oamenii au apelat la organele de drept, după ce Şaran ar fi închis toate cele 14 de magazine din România. Suma prejudiciului se ridică la 1,7 milioane de lei româneşti, echivalentul a peste 7 milioane de lei moldoveneşti.

***

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut în ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

Ulterior, pe 7 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a dispus eliberarea lui din arest în penitenciar în arest la domiciliu, contrar solicitării procurorului PCCOCS, iar învinuitul a forțat brățara de monitorizare GPS și s-a ascuns de autorități. A urmat căutarea și reținerea repetată a acestuia, pe 14 aprilie, și plasarea lui în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: