(FOTO) O ambulanță din Orhei, atacată cu toporul de un pacient: a fost chemată poliția. Felcerul, rănit în regiunea feței
Full Article 3 minutes read

(FOTO) O ambulanță din Orhei, atacată cu toporul de un pacient: a fost chemată poliția. Felcerul, rănit în regiunea feței

Echipa de asistență medicală urgentă din Orhei a fost agresată de un bărbat pentru care a fost solicitată intervenția. În timp ce șoferul parca ambulanța, bărbatul a lovit de câteva ori ușa și parbrizul vehiculului. În urma incidentului, cel mai mult a avut de suferit felcerul echipei. Acesta s-a ales cu plăgi în regiunea feței. Agresorul la scurt timp a fugit de la fața locului. Într-un final acesta a fost găsit de oamenii legii. 

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a raportat despre un „caz ieșit din comun la solicitare”, în rezultatul căruia felcerul echipei de asistență medicală urgentă din Orhei s-a ales cu plăgi în regiunea feței. Cazul a avut loc în seara zilei de 29 februarie, iar apelul la dispecerat a fost înregistrat pa ora 18:02. Motivul solicitării echipei – „pacient instabil”.

Ajunși la fața locului, potrivit sursei, echipa de asistență medicală a fost agresată chiar de persoana pentru care a fost solicitat ajutorul medical. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 28 de ani.

„În timp ce șoferul parca autoambulanța, individul a manifestat un comportament agresiv, lovind de câteva ori cu un topor ușa din dreapta și parbrizul. În urma incidentului, cel mai mult a avut de suferit felcerul echipei Asistenței Medicale Urgente, care s-a ales cu plăgi superficiale în regiunea feței. Imediat a fost solicitat un echipaj de poliție, care a intervenit”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Ulterior, bărbatul în vârstă de 28 de ani a fugit. Într-un final acesta a fost găsit iar „organele de drept urmează să stabilească circumstanțele incidentului, dar și măsurile care vor fi luate față de agresor”.

(FOTO) O ambulanță din Orhei, atacată cu toporul de un pacient: a fost chemată poliția. Felcerul, rănit în regiunea feței

Facebook/Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

Amintim că în 2021, o echipă de medici a alertat poliția după ce a fost solicitată să intervină în sectorul Râșcani al capitalei. Angajații medicali au menționat că au fost amenințați cu arma de către un bărbat. Reprezentanții Poliției au precizat că arma îndreptată de bărbat spre medici s-a dovedit a fi o brichetă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”. Atunci, reprezentanții Poliției declarau că individul riscă o amendă între 27 500 și 37 500 de lei, între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau de la 1 la 3 ani de închisoare.

Iar în august 2023, reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească susțineau că un bărbat din municipiul Chișinău a amenințat cu un pistol echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica. Se menționa că individul a solicitat intervenția ambulanței, care a ajuns în 10 minute la fața locului. În timpul acordării ajutorului medical, acesta ar fi scos o armă și a amenințat cu moartea membrii echipei. Nimeni nu a avut de suferit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: