FOTO Veneţia: activiștii au colorat în verde apa din Marele Canal. Primarul a cerut autorităţilor să îi pedepsească
Full Article 2 minutes read

FOTO Veneţia: activiștii au colorat în verde apa din Marele Canal. Primarul a cerut autorităţilor să îi pedepsească

Activiştii de mediu italieni au colorat în verde apa din Marele Canal din Veneţia, scrie news.ro cu referire la Reuters. Acțiunea a fost făcută în semn de protest faţă de ceea ce ei consideră a fi o lipsă de progres la summitul COP28 privind clima, din Dubai. 

Activişti de mediu italieni au folosit un colorant pentru a înverzi apa din Marele Canal din Veneţia, pe 9 decembrie. Protestatarii din grupul Extinction Rebellion au afişat şi un banner pe care scria: „COP28: În timp ce guvernul vorbeşte, noi atârnăm de un fir de aţă”.

Porţiuni mici de râuri şi canale din oraşele italiene, de la Po din Torino, în nord, până la Tibrul din Roma, în sud, au fost de asemenea înverzite în cadrul unor proteste similare.

„În câteva ore, aceste ape vor redeveni ceea ce erau înainte”, a precizat Extinction Rebellion. „În timp ce guvernele vorbesc, noi socotim pagubele şi victimele provocate de inundaţiile şi incendiile constante”, a adăugat grupul într-un comunicat.

Grupul a precizat că efectul vizual a fost creat de un colorant fluorescent, inofensiv şi folosit în industrie pentru a depista obiecte în apă.

Cu toate acestea, primarul Veneţiei Luigi Brugnaro a denunţat ceea ce a numit „eco-vandali” şi a cerut autorităţilor italiene să îi pedepsească. Traficul de ambarcaţiuni pe Marele Canal a fost oprit sâmbătă, în timpul protestului, iar apa canalului şi coloanele recent restaurate de pe Podul Rialto au trebuit să fie verificate din motive de siguranţă, a declarat primarul. „Veneţia este un oraş fragil, un oraş care trebuie iubit şi respectat! Ajunge!”, a conchis acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: