FOTO/VIDEO Explozie puternică și incendiu lângă aeroportul din Tașkent. Un fulger ar fi lovit un depozit cu mașini electrice
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Explozie puternică și incendiu lângă aeroportul din Tașkent. Un fulger ar fi lovit un depozit cu mașini electrice

Explozie urmată de incendiu în capitala Uzbekistanului, Tașkent, în apropiere de aeroportul local. Incidentul a avut loc în noaptea de 28 septembrie. Ferestrele caselor din apropiere au fost sparte, iar clădirea unei școli a fost grav avariată. Sunt victime. 

Radio Svoboda scrie că urmare a exploziei a avut loc un incendiu, care a cuprins 3 mii de metri pătrați. La fel, potrivit sursei, ferestrele caselor din apropiere au fost sparte, nu există electricitate, iar clădirea unei școli a fost grav avariată.

Current Time menționează că explozia puternică din Tașkent a avut loc în apropiere de aeroportul local.

Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență din Uzbekistan, explozia a avut loc în depozitele din cartierul Sergeli, ulterior a început arderea. Depozitele, potrivit autorităților, aparțin unei companii. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Uzbekistan, explozia puternică și incendiul s-a produs „din cauza unui fulger”. În instalația industrială, a adăugat instituția, erau depozitate vehicule electrice și componente pentru acestea.

Ministerul Sănătății din Uzbekistan a anunțat că urmare a exploziei a murit un adolescent, 163 de persoane au fost rănite – 24 dintre acestea au fost internate în spital. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: