Fracțiunea PAS din CMC i-a solicitat lui Ceban „să înceteze să cheltuiască irațional și în scopuri electorale banii publici”. Reacția lui Ceban
Full Article 2 minutes read

Fracțiunea PAS din CMC i-a solicitat lui Ceban „să înceteze să cheltuiască irațional și în scopuri electorale banii publici”. Reacția lui Ceban

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău i-a solicitat lui Ion Ceban „să înceteze să cheltuiască irațional și în scopuri electorale banii publici”. Despre acest lucru a anunțat consilierul PAS, Vasile Grădinaru, în cadrul unui briefing de presă.

„Primarul în loc să fie precaut la capitolul cheltuieli, demarează proiecte improprii perioadei de criză. Cel mai proaspăt caz sunt lucrările de reconstrucție a aleii Mircea cel Bătrân”, a declarat consilierul Roman Cojuhari.

Consilierii PAS au spus că lucrările de renovare a aleii ridică semne de întrebare, în contextul în care agentul economic a fost desemnat din oficiu, fără să fie organizată o licitație. Totodată, Vasile Grădinaru a declarat că „banii ce se alocă pentru aceste lucrări nici măcar nu sunt din banii prevăzuți pentru reconstrucția aleii, ci din banii prevăzuți pentru reabilitarea tuturor cailor de acces din municipiul Chișinău”.

Mai mult, Vasile Grădinaru a spus „primarul capitalei face campanie electorală pentru Igor Dodon”. „Acest fapt argumentează graba cu care acesta a desemnat Exdrupo câștigător al licitației. La fel se explică de ce se aplică asfalt și se montează borduri care din start se știe că vor fi scoase”, a declarat Grădinaru.

În acest sens, consilierii PAS i-au cerut lui Ceban „să stopeze lucrările de reabilitare a aleii Mircea cel Bătrân, până la momentul când va exista un proiect clar de reabilitare în limitele bugetului stabilit de Consiliul Municipal”.

Ulterior, edilul capitalei a venit cu o reacție. „Politică văd în acțiunile primăriei, doar acei care fac politică azi în cadrul instituției și vin cu acuzații nefondate la adresa primarului general, Ion Ceban. Adevărul este că oamenii vor să trăiască într-un oraș curat, amenajat și modern, iar în acest sens se lucrează zi de zi”, a spus Ceban.

„Banii publici sunt cheltuiți pentru cetățeni și nicidecum în alt scop și asta văd locuitorii capitalei”, a mai declarat acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: