Furculiță își apără colegul de partid care a participat la inaugurarea blocului sanitar: „Nu vad nimic ridicol”
Full Article 2 minutes read

Furculiță își apără colegul de partid care a participat la inaugurarea blocului sanitar: „Nu vad nimic ridicol”

Președintele fracțiunii PSRM din cadrul legislativului, deputatul Corneliu Furculiță, susține că toate criticile în adresa oficialilor care au participat acum două zile la inaugurarea unui bloc sanitar din satul Hiliuți, raionul Râșcani, sunt nejustificate. În opinia sa, multe școli din țară încă nu beneficiază de toalete moderne, iar politicienilor și jurnaliștilor care s-au amuzat din acest motiv le-a recomandat să se convingă prin vizite în teritoriu.

Deputatul PSRM susține că nu este nimic ridicol în faptul că toaleta din gimnaziul satului Hiliuți a fost inaugurată cu panglică roșie.

„Nu văd nimic ridicol în participarea unui președinte de raion și a unui deputat, ales în acea circumscripție, la procesul de modernizare a blocului sanitar, inclusiv la verificarea lucrărilor. Înțelegem că e mai ușor să faci glume pe rețelele sociale și în studiourile de la Chișinău. E mult mai greu să le creezi acestor copii toalete normale și loc pentru spălat elementar pe mîini”, a scris Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Corneliu Furculiță a mai scris că PSRM propune elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată republica și a cerut Ministerului Educației să pregătească în regim de urgență proiectul.

„Le-am recomanda tuturor celor care ieri au rîs cu gura pînă la urechi, politicienilor și jurnaliștilor, să meargă la mai multe școli prin țară, unde în secolul 21 după zece ani de integrare europeană intensivă practicată de cei care furau miliarde din AIE 1, 2 și 3 … , copiii mai merg la toaleta din curte”, a completat Furculiță.

Am urmărit cu mare atențiile reacțiile în presă cu ocazia deschiderii blocului sanitar din instituția de învățămînt din…

Posted by Corneliu Furculita on Thursday, September 17, 2020

Reacția vine după ce în satul Hiliuți, raionul Râșcani, s-a organizat o festivitate cu ocazia deschiderii wc-ului școlii din localitate: cu panglică roșie, cu pâine și sare și cu participarea primarului satului, a președintelui raionului și a deputatului PSRM, Vladimir Mizdrenco. Ulterior, imaginile de la eveniment au fost plasate pe internet.

Acest lucru a indignat-o pe Maia Bănărescu, Avocatul Poporului. Ea a condamnat politicienii care folosesc copiii pentru a-și promova imaginea: «Este revoltător și imoral. Copiii nu pot fi folosiți pentru a obține voturi sau like-uri».

Deschiderea wc-ului din localitate a fost pe larg discutată pe rețelele sociale. De notat că și socialiștii au fost de acord că în acest caz, s-a făcut exces în privința PR-ului.

Ministrul Educației Igor Șarov a declarat că este indignat de cele întâmplate și că a cerut Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să inițieze pedepsirea contravențională a participanților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: