Gaz mai ieftin pentru Moldova, în februarie, de la Gazprom. Care va fi prețul de achiziție
Full Article 1 minutes read

Gaz mai ieftin pentru Moldova, în februarie, de la Gazprom. Care va fi prețul de achiziție

Prețul de achiziție al gazului procurat de Moldovagaz de la concernul rus Gazprom va fi mai mic, în luna februarie. Potrivit șefului Moldovagaz, Vadim Ceban, tariful va scădea cu 23,76 dolari la mia de metri cubi.

Potrivit lui Ceban, în această lună, Moldovagaz va procura gaze de pe piața rusă la un preț de 354,34 dolari SUA pentru o mie de metri cubi.

În ianuarie, Moldovagaz a cumpărat gazul de la Gazprom cu 378,10 dolari per mia de metri cubi.

Șeful Moldovagaz a precizat că întregul volum de gaz furnizat de concernul rus Gazprom va fi direcționat către Tiraspol.

***

Din octombrie 2022, Gazprom a redus livrările de gaze către Moldova până 5,7 milioane de metri cubi pe zi, ceea ce înseamnă mai puțin de 50% din volumul de care țara noastră are nevoie pe timp de iarnă. În decembrie 2022, Chișinăul a decis să cedeze regiunii transnistrene întreg volumul primit de la Gazprom, în schimbul energiei electrice produse de Centrala de la Cuciurgan. În octombrie 2023, acest acord a fost prelungit până la sfârșitul lunii decembrie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: