Gospodării inundate și culturi agricole afectate. Consecințele ploilor torențiale din 5 și 6 iulie
Full Article 1 minutes read

Gospodării inundate și culturi agricole afectate. Consecințele ploilor torențiale din 5 și 6 iulie

Ploile torențiale de pe 5 și 6 iulie au provocat pagube în mai multe localități din Republica Moldova. Mai mult, un locuitor al satului Troița Nouă a fost electrocutat mortal de fulger. Despre acest lucru a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, la începutul ședinței guvernului.

„Ploile torențiale, însoțite de grindină, au provocat pagube în 21 de localități din 5 raioane: Hâncești, Ialoveni, Criuleni, Ștefan Vodă și Taraclia. Au fost deteriorate mai multe porțiuni de drum pe o lungime de aproximativ 57 km. Este vorba despre drum local. Au fost inundate 59 de gospodării, 27 de grădini particulare, 3 fântâni și un magazin”, a declarat Pavel Voicu.

De asemenea, acesta a informat că ploile au afectat 120 ha de livezi, 23 ha de viță de vie și 20 ha de porumb. În prezent, salvatorii evacuează apa din gospodării, fântâni și grădini. Totodată, se lucrează la restabilirea porțiunilor de drum afectate.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu avem riscuri de inundații. „Apa din Nistru și Prut scade esențial”, a spus Voicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: