Grădinițele vor fi conectate la căldură, cel târziu, până la începutul săptămânii viitoare. Precizările lui Ion Ceban
Full Article 1 minutes read

Grădinițele vor fi conectate la căldură, cel târziu, până la începutul săptămânii viitoare. Precizările lui Ion Ceban

Până pe 24 octombrie, cel târziu, toate grădiniţele, spitalele şi instituţiile municipale din domeniul sănătății vor fi conectate la agentul termic. O solicitare în acest sens a fost făcută de primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 18 octombrie, menționând că temperatura în încăperi a ajuns la 15 grade.

„Toate instituțiile educaționale, la grădinițe mă refer, sunt pregătite pentru conectare la agentul termic. Am rugat secretariatul să facă toate demersurile în acest sens. Responsabilii au discutat şi cu S. A. Termoelectrica care ne-a asigurat că tehnic acest lucru este posibil. Noi plătim cu toţii pentru acest lucru şi chiar dacă este foarte scump, nu avem dreptul să riscăm cu sănătatea copiilor”, a spus Ceban.

Ion Ceban a mai amintit că Primăria Chişinău a făcut o altă adresare la guvern pentru alocarea a 300 de milioane de lei, pentru a acoperi cheltuielile în ceea ce ţine de întreţinerea instituţiilor sociale de pe teritoriul municipiului Chişinău şi altor cheltuieli care rezultă din creşterea costurilor la agentul termic, energia electrică, la alte tipuri de resurse energetice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: