Grosu i-a spus șefei Misiunii OSCE în Moldova că este îngrijorat de felul cum sunt tratate drepturile omului în Transnistria
Full Article 2 minutes read

Grosu i-a spus șefei Misiunii OSCE în Moldova că este îngrijorat de felul cum sunt tratate drepturile omului în Transnistria

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova. Aceasta a revenit în țara noastră după o pauză de 14 ani.

Șeful legislativului s-a referit la ultimele evenimente ce țin de securitatea regională afectată de războiul Rusiei contra Ucrainei și impactul asupra țării noastre, în special, în regiunea transnistreană. „Sarcina noastră principală este să păstrăm stabilitatea și pacea. Actualul context regional impune necesitatea instituirii unor noi platforme de dialog pe problematica transnistreană”, a menționat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația complicată a drepturilor omului în raioanele din stânga Nistrului. Șeful legislativului a subliniat că Republica Moldova respectă integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cere să fie respectate și hotarele noastre recunoscute internațional.

Amintim că în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, un bărbat de 58 de ani din Tiraspol a încercat să se sinucidă într-un penitenciar din regiune. Este vorba despre Victor Pleșcanov care a fost condamnat în regiunea transnistreană la 3 ani și două luni de închisoare pentru „incitare la extremism” pentru că ar fi scris pe Facebook „Glorie Ucrainei. Moarte Republicii Moldovenești Nistrene”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: