Grosu scoate deputații din vacanță. Miercuri și joi va avea loc ședința plenară a Parlamentului
Full Article 1 minutes read

Grosu scoate deputații din vacanță. Miercuri și joi va avea loc ședința plenară a Parlamentului

Biroul permanent urmează să examineze solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 16-17 august 2023. Ședința Biroului permanent va avea loc miercuri, 16 august.

Inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea examinării unor proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova, prezentate de către Guvern pentru a fi examinate în mod prioritar.

În cererea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează domeniul eficienței energetice, domeniul cadastral, reforma sistemului social etc.

Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat de Biroul permanent.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: