Guvernul va iniția noi negocieri cu Moscova, pentru obținerea unui împrumut în mărime de 200 mln de euro
Full Article 2 minutes read

Guvernul va iniția noi negocieri cu Moscova, pentru obținerea unui împrumut în mărime de 200 mln de euro

Guvernul Republicii Moldova va iniția noi negocieri privind obținerea unui împrumut în mărime de 200 mln euro din partea Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința conducerii de vârf a țării, care a avut loc pe 11 mai.

Șeful statului a menționat că nu este de acord cu decizia Curții Constituționale (CCM), care a anulat acordul semnat între guvernul Republicii Moldova și cel al Federației Ruse.

„Noi nu suntem de acord cu acestă decizie a CCM, la fel ca marea majoritate a cetățenilor. Dar hotărârea este și trebuie executată. Aprecieri politice, istorice, le vor da oamenii pe viitor, dar noi trebuie să ne mișcăm înainte. Am decis ca următoarele zile, guvernul să se adreseze guvernului Federației Ruse pentru a iniția o procedură nouă de negocieri. Probabil, săptămâna curentă, o astfel de inițiativă va fi lansată”, a anunțat Dodon.

Amintim că, pe 7 mai, CCM a decis că acordul încheiat între guvernul Republicii Moldova și cel al Rusiei, privind oferirea unui împrumut în mărime de 200 mln euro nu este constituțional.

Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: