Igor Dodon va promulga pe 21 decembrie bugetul și politica fiscală pentru anul 2021
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon va promulga pe 21 decembrie bugetul și politica fiscală pentru anul 2021

Legea Bugetului de Stat și Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor vor fi publicate, marți, în Monitorul Oficial. Președintele Igor Dodon a declarat că parlamentul urmează să transmită, astăzi, spre promulgare cele două documente.

„Am discutat astăzi despre promulgarea legilor votate de parlament săptămîna trecută. Marea majoritate a legilor eu deja le-am semnat încă vineri. Astăzi, trebuie să vină de la Parlament bugetul de stat și politica fiscală. Le voi promulga astăzi pentru a fi publicate mîine-poimîine. Bugetul social și fondul de asigurare obligatorie în medicină deja le-am semnat, astăzi voi semna bugetul de stat și politica fiscală”, a declarat Igor Dodon.

Anunțul a fost făcut de Dodon în urma ședinței de lucru, pe care a avut-o cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, Igor Dodon a informat că, astăzi, se va convoca Biroul permanent al parlamentului pentru a decide asupra convocării a două ședințe speciale ale forului legislativ.

Igor Dodon a mai declarat că, în prima jumătate a zilei de miercuri, în calitate de președinte al țării va veni cu o adresare către cetățeni.

„La 23 decembrie, voi veni cu o adresare către popor”, a precizat acesta.

Președintele în exercițiu Igor Dodon a promulgat deja mai multe legi care au fost votate în lectura a doua în parlament. Este vorba despre mai multe inițiative criticate dur de opoziție: așa-numita „lege a miliardului”, cea privind reducerea vârstei de pensionare, legile privind statutul Găgăuziei, legea privind funcționarea limbilor și cea privind Codul serviciilor media audiovizuale.

Amintim că pe 16 decembrie, în cadrul ședinței plenare a parlamentului deputații au examinat proiectul de lege privind bugetul de stat pentru 2021, bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2021 și fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.  Legea privind bugetul de stat a fost aprobat cu 56 de voturi.

***

Fracțiunea PAS nu exclude că va depune sesizări la Curtea Constituțională, pentru a solicita suspendarea acestora. „Cert este că nicidecum nu vom lăsa ca legile adoptate cu încălcarea Constituției să rămână în vigoare”, a declarat pe 18 decembrie deputatul Sergiu Litvinenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: