Imagini virale în timpul cutremurului devastator din Taiwan. Momentul în care asistentele medicale protejează bebelușii
Full Article 3 minutes read

Imagini virale în timpul cutremurului devastator din Taiwan. Momentul în care asistentele medicale protejează bebelușii

Pe rețelele de socializare circulă un videoclip în care patru angajate de la un centru îngrijire postnatală din Taiwan, se grăbesc spre camera unde se află mai mulți nou-născuți, pentru a-i proteja, în timpul cutremurului de 7,4 grade din această săptămână. Potrivit uneia dintre cele patru asistente medicale, bebelușii sunt bine și în siguranță.

Cazul a avut loc la Centrul de îngrijire postnatală „Ma Cherie” din capitala taiwaneză Taipei. În imaginile video se observă cum patru lucrătoare medicale se grăbesc în camera unde se află cel puțin 12 bebeluși și încearcă să stabilizeze paturile în care aceștia erau, în timp ce clădirea este zguduită puternic de cutremur.

Videoclipul s-a viralizat în mediul online.

Publicația Focus Taiwan a discutat cu două asistente medicale care au protejat bebelușii.

Fiecare bebeluș este o comoară pentru părinții lui. Când cutremurul a început, primul nostru instinct a fost să ne asigurăm că babele sunt în siguranță. (…) Nenumărate alegeri mici, dar semnificative, au loc în fiecare zi în întreaga lume. Să sperăm că acțiunile noastre îi inspiră pe oameni să acționeze cu bunătate. Viața poate fi grea, dar, uneori, un gest emoționant poate face diferența. Vă rog să-i prețuiți pe cei din jurul vostru, viața este prețioasă. Sper ca acei bebeluși să răspândească această dragoste și altora când vor crește”, a declarat una dintre asistentele medicale.

În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor pentru recunoștință și grijă. Când cutremurul a început, nu am avut timp să ne speriem. Chiar și colegii noștri din tura de noapte s-au grăbit să ajute fără să se schimbe în halate. Eu însămi, colegii mei și bebelușii suntem bine acum. Sper că toți cei afectați de cutremurul din Taiwan, la fel, sunt în siguranță”, a spus altă asistentă medicală.

***

Precizăm că, pe 3 aprilie, la ora locală 07:58, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,4 grade s-a produs în largul coastei de est a Taiwanului. Seismul a fost urmat de cel puțin nouă replici de 4 grade sau mai mare. Clădirile s-au cutremurat violent, iar mai multe dintre acestea chiar s-au prăbușit. Potrivit celui mai recent bilanț, 9 oameni au decedat în urma seismului, iar 1 050 au fost răniți. 52 de persoane sunt date dispărute.

Seismologii au declarat că acest cutremur a fost cel mai puternic care a lovit Taiwan-ul în ultimii 25 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: