În Belgorod a fost introdus regimul de „operațiune antiteroristă”. 7 persoane ar fi fost rănite în atacul asupra regiunii
Full Article 2 minutes read

În Belgorod a fost introdus regimul de „operațiune antiteroristă”. 7 persoane ar fi fost rănite în atacul asupra regiunii

În regiunea rusă Belgorod a fost introdus regimul „operațiune antiteroristă” în contextul atacului din cursul zilei de azi. Totodată, conducerea regiunii a anunțat că 8 persoane au fost rănite în urma atacului.

Guvernatorul Belgorodului, Veaceslav Gladkov, a declarat că „pentru a asigura siguranța cetățenilor” în regiune a fost instrodus regimul „operațiune antiteroristă”. El a precizat că acest regim include măsuri speciale și restricții temporare: de la verificarea identității cetățenilor până la suspendarea activităților industriilor care utilizează substanțe explozive, radioactive, chimice și biologice periculoase.

Totodată, Gladkov a menționat că opt persoane au fost rănite în atac, precizând că decese nu s-au înregistrat. Potrivit guvernatorului, cea mai mare parte a populației a părăsit districtul Graivoron.

„Situația rămâne tensionată”, a spus Gladkov, adăugând că speră că armata rusă va finaliza în curând „operațiunea pe teritoriul regiunii Belgorod”.

Amintim că în după amiaza zilei de 22 mai regiunea Belgorod a fost atacată. Veaceslav Gladkov a anunțat că cartierului urban Graivoron a fost bombardat. Postul rus de stat RT susține că „diversioniștii ucraineni” au capturat un centru culturat din localitatea Gora-Podol. Canalul de Telegram Baza a raportat că, conform datelor preliminare, în zona așezărilor din așezările Glotovo, Kozinka și Gora-Podil au loc bătălii cu DRG-urile ucrainene. În zona Kozinki, potrivit Shot, o dronă a fost doborâtă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în spatele atacului ar sta o grupă de „diversioniști ucraineni”. Potrivit lui, scopul atacului este distragerea atenției de la pierderea orașului Bahmut de către Ucraina. De cealaltă parte, consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean a declarat că autoritățile de la Kiev nu au nimic de-a face cu situația din regiunea Belgord.

***

Amintim că, în seara zilei de 21 mai, fondatorul structurii private militare ruse Wagner, Evghenii Prigojin, a anunțat că a preluat controlul deplin al oraşului ucrainean Bahmut, centrul celei mai lungi şi sângeroase bătălii din război. Ulterior, și președintele Rusiei Vladimir Putin a recunoscut acest fapt, menționând că va oferi distincții de stat tuturor celor care s-au remarcat. Ucraina neagă informația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: