În ciuda protestelor, Macron a promulgat legea care prevedere creșterea vârstei de pensionare. Reacția manifestanților 
Full Article 2 minutes read

În ciuda protestelor, Macron a promulgat legea care prevedere creșterea vârstei de pensionare. Reacția manifestanților 

Emmanuel Macron a promulgat în cursul nopții legea privind reforma pensiilor, ceea a provocat furia sindicaliștilor care au anunțat că nu vor mai merge la discuțiile care ar fi urmat să aibă loc marți la Palatul Elysee. Legea prin care pragul de pensionare a fost majorat de la 62 la 64 de ani a fost validată în seara zilei de 14 aprilie de Consiliul Constituțional. Imediat după decizie, francezii nemulțumiți au incendiat pe străzile capitalei scutere și pubele de gunoi. 

Preşedintele francez a promulgat legea cu privire la reforma sistemului de pensii, care prevede creşterea vârstei de pensionare cu doi ani la ora 3.28 minute ora Franței, scrie digi24.ro.

Graba lui Macron, care avea la dispoziție, legal, 15 zile pentru promulgare, a crescut furia sindicatelor. Sindicaliștii consideră că gestul președintelui francez e o ușă închisă în față, așa că nu vor mai merge la discuțiile de marți și se pregătesc de proteste de amploare.

Actul normativ, al cărui text a fost validat vineri de Consiliul Constituţional, a fost publicat în Jurnalul Oficial.

Noua lege, care prevede creşterea vârstei de pensionare de la 62 de ani la 64 de ani, a declanşat ample proteste în ultimele săptămâni în Franța.

După decizia din 14 aprilie a Consiliului Constituţional, sindicatele franceze i-au cerut „în mod solemn” preşedintelui Emmanuel Macron să „nu promulge legea”, solicitare ignorată de şeful statului francez.

La ce vârstă se pensionează oamenii din țările Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: