Ministrul Nicu Popescu a făcut totalurile vizitei la Paris. Cu cine s-a întâlnit și pentru ce i-a mulțumit lui Emmanuel Macron
Full Article 2 minutes read

Ministrul Nicu Popescu a făcut totalurile vizitei la Paris. Cu cine s-a întâlnit și pentru ce i-a mulțumit lui Emmanuel Macron

Vicepremierul Nicu Popescu a făcut, pe 11 noiembrie, totalurile vizitei întreprinse în capitala Franței, pe 9 și 10 noiembrie. Șeful diplomației de la Chișinău anunță că a avut întrevederi, la Paris, cu oficiali de rang înalt, inclusiv cu președintele francez Emmanuel Macron și directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

„Le-am transmis sincerele mulțumiri ale țării noastre și ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru sprijinul lor necondiționat în depășirea crizelor cu care ne-am confruntat și pentru contribuția lor semnificativă la modernizarea și progresul țării noastre”, a declarat Nicu Popescu.

Ministrul de Externe anunță că a avut întrevederi, în cadrul vizitei, inclusiv cu Catherine Colonna, ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, și Laurence Boone, secretara de stat pentru Afaceri Europene. În cadrul acestora au fost discutate progresele înregistrate de Republica Moldova care au condus la recomandarea Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor UE cu țara noastră.

„Le-am mulțumit pentru sprijinul lor continuu în parcursul nostru către aderarea la Uniunea Europeană și am abordat subiecte din agenda bilaterală, inclusiv recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere și semnarea unui acord de protecție socială. Am subliniat, de asemenea, importanța ratificării rapide a acordului moldo-francez pentru evitarea dublei impuneri fiscale”, anunță Nicu Popescu.

Oficialul s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul francez al Apărării, Sebastian Lecornu, și consilierii săi. Popescu anunță că și-a exprimat aprecierea, în cadrul discuțiilor, pentru sprijinul francez în procesul de reformare a armatei naționale a Republicii Moldova și în gestionarea amenințărilor de securitate.

„Le-am mulțumit pentru livrarea primului lot de asistență în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și am discutat despre pregătirile pentru semnarea unui acord de cooperare între Franța și Republica Moldova în domeniul apărării. Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde al Republicii Moldova”, a conchis șeful diplomației de la Chișinău.

Amintim că vicepremierul Nicu Popescu a întreprins o vizită oficială la Paris, Franța, în perioada 9-10 noiembrie. Șeful diplomației de la Chișinău a participat la cea de-a șasea ediție a  Forumului Păcii, găzduită de președintele francez Emmanuel Macron. De menționat că Forumul Păcii este o platformă care reunește oficiali guvernamentali și experți din toate regiunile lumii în domeniul securității și păcii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: