În Moldova au apărut două partide noi: „Cei care astăzi ne dezorientează spre Vest sau Est, nu fac decât să distrugă acest stat”
Full Article 2 minutes read

În Moldova au apărut două partide noi: „Cei care astăzi ne dezorientează spre Vest sau Est, nu fac decât să distrugă acest stat”

Pe arena politică din Republica Moldova au apărut două formațiuni noi: Partidul „Victorie” și „Partidul „Unitate”. Formațiunile au fost create la sfârșitul anului 2023 și, respectiv, la începutul lui 2024. Astfel, numărul formațiunilor înregistrate în țara noastră ajunge la 80.

Partidul „Victoria”

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice (ASP), Partidul „Victorie” a fost înregistrat pe data de 28 decembrie 2023, în calitate de președinte fiind indicat Vadim Grozavu. Formațiunea declară că are 1 331 de membri.

În programul său politic, formațiunea declară că pledează pentru o abordare „naționalistă, suverană și preocupată de dezvoltarea țării”.

Partidul politic Victoria se bazează pe principiile fundamentale ale transparenței, legalității, echității, garanției securității juridice deținând poziții patriotice și puternice. Suntem o formațiune pro moldovenească, pro cetățeni. Considerăm că pentru dezvoltarea statului este nevoie de o viziune clară cu privire la viitorul acestuia, fără a fi influențată de opinii și interese geopolitice. Republica Moldova este capabilă să se dezvolte singură (…) Cei care astăzi ne dezorientează spre Vest sau Est, nu fac altceva decât să distrugă în continuare acest stat”, se menționează în document.

Partidul „Unitate”

Iar Partidul „Unitate” a fost înregistrat înregistrat pe 5 ianuarie 2024. Președintele „Unitate” este Dmitrii Furdui. Formațiunea declară 1 199 de membri.

Scopul final al partidului este de a construi o societate a libertății în conformitate cu legea. Elita politică din Moldova a devenit o castă. În ultimul deceniu, guvernele care s-au perindat au capturat statul, iar guvernul actual a instaurat în țară dictatura, atacând drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Vom aboli dictatura și îi vom aduce în fața justiției pe cei responsabili de crimele împotriva democrației”, se arată în programul partidului.

***

Anul trecut în Moldova au fost create cinci proiecte politice. Prima formațiune a fost înregistrată în luna ianuarie de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban – Mișcarea Alternativa Națională. Ulterior au fost create Partidul Național Moldovenesc, Liga Orașelor și Comunelor, Mișcarea Respect Moldova și Mișcarea Reformei Sociale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: