În spatele atacului de la Crocus, ISIS sau Ucraina? Răspunsul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei VIDEO
Full Article 2 minutes read

În spatele atacului de la Crocus, ISIS sau Ucraina? Răspunsul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei VIDEO

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patrușev a declarat că în spatele atacului de la Crocus se află autoritățile ucrainene, relatează Delfi

Corespondentul canalului de Telegram Shot l-a întrebat pe Patrușev cine a organizat atacul asupra Crocus: „ISIS sau Ucraina?”.

„Desigur Ucraina”, a răspuns secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, fără a prezenta dovezi în acest sens.

După atacul de la Crocus, Gruparea Statul Islamic (ISIS), declarată teroristă în mai multe țări, și-a revendicat responsabilitatea pentru atac. Surse media americane, printre oficiali, au declarat că ei consideră organizatori probabili ai atacului grupul „Vilayat Khorasan”, parte a ISIS. Propagandiștii ruși și unii oficiali insistă că Ucraina este implicată în atac. Președintele rus Vladimir Putin a declarat, a doua zi după atac, că autoritățile ucrainene au organizat o „fereastră” teroriștilor care încercau să fugă, pentru a trece granița. Kievul neagă orice acuzație de implicare în atacul asupra Crocus. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, comentând ipotezele lui Putin, l-a numit „creatură bolnavă și cinică”.

***

Atacul de la Crocus City Hall, sală de concerte din regiunea Moscova, a avut loc pe 22 martie în jurul orei 20:00. Bărbați îmbrăcați în haine de camuflaj, care aveau asupra lor arme de foc, au dat buzna în sală și au început să împuște persoanele prezente, reunite la un concert al trupei rock „Piknik”. Ulterior, în clădire s-a auzit o explozie, urmată de izbucnirea unui incendiu puternic. Flăcările au distrus etajele superioare ale Crocus City Hall și au provocat prăbușirea acoperișului.

În după-amiaza zilei de 23 martie, serviciul de presă al Kremlinului a raportat că directorul FSB-ului rus i-a comunicat lui Vladimir Putin despre reținerea a 11 persoane, inclusiv a patru autori direcți ai atacului terorist. Pe 25 martie, patru bărbați suspectați că ar fi deschis focul în sala de concerte au fost plasați în arest preventiv – pentru două luni. Decizia a fost luată cu ușile închise, de un tribunal din Moscova.

Potrivit ultimelor date, 139 de persoane au murit urmare a atacului de la Crocus, inclusiv un cetățean al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: