În urma bombardării teatrului din Mariupol ar fi murit circa 300 de oameni care se adăposteau acolo
Full Article 2 minutes read

În urma bombardării teatrului din Mariupol ar fi murit circa 300 de oameni care se adăposteau acolo

Aproximativ 300 de oameni ar fi murit în clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, care a fost bombardată de un avion rusesc pe 16 martie. Anunțul a fost făcut de Consiliul orășenesc Mariupol, pe 25 martie.

„Din păcate, începem această zi cu vești proaste. Martorii oculari au raportat că aproximativ 300 de persoane au fost ucise în Teatrul Dramatic Mariupol în urma unui bombardament al unui avion rusesc. Nu vrem să credem în acest film de teroare. Vrem să credem că toți au reușit să se salveze. Însă vorbele celor care au fost în interior demonstrează contrariul”, se spune în mesaj, citat de Unian.

Consiliul local a amintit că invadatorii nu au fost opriți nici de imensa inscripție „COPII” din fața clădirii teatrului.

„Vom putea reface clădirile, dar nu ne vom întoarce niciodată prieteni, vecini, rude și oameni apropiați. Veșnică pomenire tuturor victimelor nevinovate ale războiului nebunesc purtat împotriva Ucrainei de țara agresor, țara teroristă Rusia”, se mai arată în mesaj.

Amintim că pe 16 martie, un avion rusesc a aruncat o bombă asupra clădirii Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se ascundeau sute de civili. Intrarea în buncăr a fost blocată de moloz, iar din cauza bombardamentelor în desfășurare, de mai mult timp, nu au existat informații despre victime.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: