Încă doi pretendenți la funcția de primar de Chișinău și Bălți s-au lansat în campania electorală. Cine sunt și ce promit
Full Article 2 minutes read

Încă doi pretendenți la funcția de primar de Chișinău și Bălți s-au lansat în campania electorală. Cine sunt și ce promit

Alți doi candidați la funcția de primar al municipiilor Chișinău și Bălți s-au lansat în campania electorală. Este vorba de fostul edil interimar al capitalei Ruslan Codreanu, care candidează la alegerile din 5 noiembrie din partea Blocului electoral „Ruslan Codreanu”, constituit din Partidul „Puterea Oamenilor”, pe care îl conduce, dar și Partidul „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”, condus de ex-ministrul Valeriu Pleșca. Toto astăzi s-a lansat în cursa electorală, la Bălți, candidatul  Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Sergiu Burlacu.

Ambii candidați și-au prezentat public pe 7 octombrie echipele cu care vor merge în alegeri și programele electorale.

„Suntem profesioniști, avem experiență și știm care sunt problemele reale și soluțiile pentru rezolvarea acestora. Municipiul Chișinău este astăzi în prag de faliment. Chișinăul nu este despre sărăcie. Noi vrem un oraș în care oamenii să fie mai educați, mai creativi, mai inovatori, un oraș în care tinerii să rămână și să creeze. Vrem un oraș mai sănătos, în care oamenii să nu respire aer poluat”, a declarat Ruslan Codreanu, candidatul Blocului electoral cu același nume la funcția de primar de Chișinău.

„Primul obiectiv pe care mi-l propun este să facem un Bălți cu infrastructură dezvoltată. Astfel, în următorii patru ani va fi modernizat sistemul de apeduct și extins sistemul de canalizare. Va fi inițiat un proiect de izolare termică a fațadelor blocurilor locative cu sprijinul financiar al primăriei și cu atragerea suportului a partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. Vor fi construite trotuare pentru oameni și parcări pentru mașini”, a declarat Sergiu Burlacu, candidatul PLDM la funcția de primar de Bălți.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 a început pe 6 octombrie. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat că candidaților le este interzis în campania electorală să participe la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, inclusiv să organizeze concerte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: