Încă un sportiv la Jocurile Olimpice de la Paris pentru Moldova. Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat
Full Article 1 minutes read

Încă un sportiv la Jocurile Olimpice de la Paris pentru Moldova. Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat

Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. S-a întâmplat după ce sportivul moldovean a obținut patru victorii la turneul de calificare de la Istanbul, Turcia. Informațiile au fost confirmate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv pe 9 mai. 

Valentin Petic a evoluat în categoria de greutate 67 kg la turneul de calificare de la Istanbul. Luptătorul de stil greco-roman i-a învins pe croatul Dominik Etlinger (medaliat cu bronz la JE 2015 și bronz la CE 2019), egipteanul Mohamed Ibrahim Ibrahi, elvețianul Andreas Vetsch și germanul Etienne Kinsinger (participant la JO de la Tokyo).

Precizăm că Republica Moldova are la moment 11 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir) și Marin Robu (haltere).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: