Încălțămintea unui chișinăuian, verificată la frontieră: avea ascunse două acte 
Full Article 2 minutes read

Încălțămintea unui chișinăuian, verificată la frontieră: avea ascunse două acte 

Un moldovean s-a pornit în Germania cu două acte falsificate, ascunse în încălțăminte. Cazul a fost făcut public de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova pe 10 septembrie. 

Două cărți de identitate românești, cu semne vădite de falsificare, au fost depistate în talpa încălțămintei unui chișinăuian. Tânărul moldovean a declarat polițiștilor de frontieră că unul din documente îi aparține și a fost cumpărat cu 150 EUR.

Cazul a avut loc în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de ieșire din țară, pe 9 septembrie. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, moldoveanul în vârstă de 30 de ani era pasager la cursa ce se deplasa spre Germania.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului suplimentar pasagerul, iar ca rezultat în încălțămintea personală au fost descoperite două buletine românești, vizibil falsificate. Unul din documente ar fi emis pe numele persoanei aflate la control, iar al doilea act – pe numele unei persoane necunoscute. La audieri, tânărul și-a recunoscut ilegalitatea comisă și a mărturisit că el și-a cumpărat cartea de identitate, dar al doilea buletin aparține unei persoane care se află în Germania și urma să îl transmită”, susțin polițiștii de frontieră.

Instituția de la frontieră a menționat că au fost inițiate cercetări „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de acte falsificate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: