„Închideți gura”. Deputat PAS, supărat pe parlamentarii comuniști care spun că „tinerii trăiesc foarte greu azi”
Full Article 2 minutes read

„Închideți gura”. Deputat PAS, supărat pe parlamentarii comuniști care spun că „tinerii trăiesc foarte greu azi”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Eugeniu Sinchevici, la ședința Parlamentului de astăzi, a spus că a auzit de la colegii comuniști din actualul legislativ că guvernarea „nu face suficient pentru tineri”. „Eu îmi aduc aminte ce a făcut guvernarea comunistă, cât de tare voi le erați în gât tinerilor”, a menționat Sinchevici. La rândul ei, comunista Diana Caraman a declarat că astăzi „tinerii trăiesc foarte greu și calitatea vieții lor cu mult s-a înrăutățit”. 

„Am auzit de la colegi noștri comuniști că lor le pasă de tineri și că noi nu facem suficient pentru tineri. Eu îmi aduc aminte ce a făcut guvernarea comunistă, voi ați alungat sute de mii de tineri din țară, au ieșit sute de mii de tineri pe 9 aprilie să vă dea jos. Cât de tare voi le erați în gât tinerilor. Și mai departe, ce ați făcut voi atunci?”, a comunicat Sinchevici.

Totodată, el a adăugat: „Dacă vouă într-adevăr era să vă pese de tineri și următoarea generație, voi era să vă asigurați că generația noastră are acces la diferite surse de unde putem să cumpărăm energie. Că noi putem să cumpărăm energie nu doar din Rusia, și gaz. Iaca atunci eu eram să vă cred că vouă vă pasă de tineri. Tot ce voi faceți este: bla, bla, bla”, a menționat deputatul PAS.

Parlamentarul a mai spus că ar fi vrut ca autoritățile să cheltuie și mai mult pentru tineri.

„Eu aș fi vrut ca noi să cheltuim și pentru educație, și pentru diverse proiecte. Dar știți pentru ce noi vom cheltui 5 miliarde de lei anul acesta? Pentru compensații la gaz, din cauza voastră și din cauza părinților voștri din Moscova. Așa că închideți gura”, a spus Sinchevici.

La rândul ei, comunista Diana Caraman a menționat că „în timpul comuniștilor, anual se majorau bursele”.

„În timpul comuniștilor, în 2009, universitățile statului era toate la buget. În timpul comuniștilor era activă o programă pentru tinerii specialiști. În timpul comunilor, învățământul era mult mai accesibil decât astăzi. Voucherele sunt foarte bune, dar din păcate tinerii trăiesc foarte greu azi, iar calitatea vieții lor cu mult s-a înrăutățit”, a conchis Diana Caraman.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: