Intervenție cu succes la Chișinău: un bărbat a fost diagnosticat cu o tumoare gigant pe creier
Full Article 2 minutes read

Intervenție cu succes la Chișinău: un bărbat a fost diagnosticat cu o tumoare gigant pe creier

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a ajuns la un spital din Chișinău cu o tumoare gigant pe creier, de aproximativ 8 cm. Bărbatul a spus că totul a început cu pierderea memoriei, ulterior s-a adresat la spital unde i-a fost stabilit diagnosticul. Tumoarea i-a fost înlăturată cu succes, după aproximativ 5 ore de intervenție chirurgicală. Cazul a fost făcut public de reprezentanții Institutului de Neurologie și Neurochirurgie (INN) „Diomid Gherman”, care au adăugat că la o săptămână după intervenție pacientul pleacă acasă „pe picioarele sale și pregătit de a reveni în activitățile sale zilnice”. 

Reprezentanții Institutului au declarat că bărbatul, diagnosticat cu o tumoare gigant pe creier, este din Chișinău.

Bărbatul, care se simțea absolut sănătos la ai său 49 de ani, spune că totul a început cu pierderea memoriei, în urmă cu două luni. După nenumărate consultații la medicul de familie și medicul neurolog de sector, ajungând la INN, acesta a fost diagnosticat cu o tumoare gigant pe creier. Pacientul a fost investigat prin intermediul Tomografiei Computerizate și Rezonanței Magnetice Nucleare”, au menționat reprezentanții Institutului.

Se precizează că „la scurt timp, tumoarea i-a fost înlăturată cu succes”.

Intervenția chirurgicală care a durat aproximativ cinci ore, a fost efectuată de către directorul INN, profesorul Grigore Zapuhlîh, dr. Neurochirurg Vladimir Dolghi, dr. Rezident neurochirurg Tudor Costru, dr. Anesteziolog Alexandru Anghel și asistenta de operații Ectaerina Racu”, a comunicat Institutul.

Reprezentanții INN au declarat că „la o săptămână postoperator pacientul merge acasă, pe picioarele sale, și pregătit de a reveni în activitățile sale zilnice și în sânul familiei”.

Menționăm că la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” sunt efectuate anual peste 2000 de operaţii neurochirurgicale dintre care peste 300 sunt de înlăturare a tumorilor cerebrale”, au ținut să adauge reprezentanții Institutului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: