Iohannis, despre anunțul Comisiei Europene privind Moldova și Ucraina: România sprijină cu fermitate o decizie a UE în acest an
Full Article 2 minutes read

Iohannis, despre anunțul Comisiei Europene privind Moldova și Ucraina: România sprijină cu fermitate o decizie a UE în acest an

Președintele României Klaus Iohannis a numit „istorică” recomandarea Comisiei Europene de a începe discuțiile privind aderarea Republicii Moldova și Ucrainei. Iohannis a spus că România „sprijină cu fermitate o decizie a UE în acest an”. Menționăm că decizia privind inițierea negocierilor va fi luată în luna decembrie de Consiliul European – din care fac parte șefii de stat și de guvern ai UE. Potrivit presei internaționale, dacă nu vor fi obiecții, cel mai probabil, negocierile vor începe în martie-aprilie 2024.

Salut recomandarea istorică a Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Recunoașterea pe deplin meritată a eforturilor lor cuprinzătoare de reformă”, a scris Iohannis pe rețelele de socializare, adăugând că „România sprijină cu fermitate o decizie a UE în acest an”.

Am reiterat sprijinul principial și ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei, precum și al partenerilor din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii ale candidaților în procesele de reformă”, a mai spus Iohannis, în timpul unor declarații de presă alături de prim-ministrul Regatului Belgiei Alexander De Croo.

Precizăm, Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut, pe 8 noiembrie, de președinta Comisiei Europene Ursula von dar Leyen. Într-o reacție, președinta Maia Sandu a declarat că recomandarea Comisiei Europene este o recunoaștere a efortului comun al instituțiilor statului și al cetățenilor.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: