Ion Chicu: „Dacă continuăm în așa mod, către data de 10 aprilie putem atinge cifra de 2000 de pacienți”
Full Article 2 minutes read

Ion Chicu: „Dacă continuăm în așa mod, către data de 10 aprilie putem atinge cifra de 2000 de pacienți”

Dinamica creșterii numărului de pacienți infectați cu COVID-19 „ne vorbește despre faptul că dacă continuăm în așa mod către data de 10 aprilie putem atinge cifra de 2000 de pacienți”. Declarațiile aparțin premierul Ion Chicu și au fost făcute după ședința Comisiei Situații Excepționale, astăzi, 26 martie.

„Dacă ajungem la acest număr, dar dinamica și evoluția arată că acest lucru este foarte probabil, acest număr va pune la grea încercare sistemul nostru medical. Am văzut evoluțiile din ultimele săptămâni din țările europene, țări care se deosebire de noi în ultimii 30 de ani s-au îngrijit de sistemele lor medicale. Sistemele medicale din Italia, Spania, Franța nu fac față acestei provocări majore. În mod evident, nici sistemul nostru va rezista la o solicitare atât de majoră”, a spus Chicu.

„Reiterez importanța respectării tuturor cerințelor stabilite de autorități, măsuri restrictive, măsuri care nu ne plac, dar vă spun cu toată sinceritatea pericolul este major pentru viața tuturor. De modul în care ne mobilizăm depinde numărul de infectați”, a precizat premierul.

De asemenea, Chicu a spus că „avem aproape 4000 de locuri în spitale. Am rugat colegii să pregătească spații alternative: hotele, săli. Vor fi spitale improvizate, fără un nivel de asistență medicală care îl avem acum. Depășirea numărului de 3000-4000 de infectați va constitui o imposibilitatea de a acorda suport tuturor”.

Menționăm că premierul Ion Chicu a anunțat despre introducere unor noi măsuri de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. În prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: