Italia: copiii cu părinți de același sex devin orfani prin decret. Guvernul Meloni înregistrează doar părinții biologici
Full Article 3 minutes read

Italia: copiii cu părinți de același sex devin orfani prin decret. Guvernul Meloni înregistrează doar părinții biologici

Premierul de dreapta Giorgia Meloni a cerut consiliilor să înregistreze numai părinții biologici pe certificatele de naștere, lăsând părinții de același sex din Italia fără drepturi, iar copiii devin orfani prin decret, scrie Digi24 cu referire la The Guardian.

Fie că este vorba de drumuri la școală sau de vizite la medici, Maria Silvia Fiengo și Francesca Pardi au participat întotdeauna la creșterea celor patru copii ai lor. Dar în ultimele luni, după ce guvernul de dreapta al Italiei a început să restrângă listarea părinților de același sex pe certificatele de naștere, viața pe care și-au făcut-o împreună a fost pusă în incertitudine.

„Suntem puțin îngrijorați. Nu știi niciodată ce se va întâmpla”, a spus Fiengo. „Copiii noștri au avut doi părinți din prima clipă în care au fost visați și aduși pe lume. Dar nu suntem protejați de nicio lege”, a adăugat.

În 2018, consiliul din Milano a început să treacă numele părinților de același sex pe certificatele de naștere

După nașterea copiilor lor, ea și Pardi și-au petrecut ani de zile luptă pentru recunoașterea legală, confruntându-se constant cu absența unei legi naționale care să stabilească drepturile parentale pentru cuplurile de același sex. În 2018, consiliul orașului Milano a oferit un colac de salvare, spunându-le că va începe listarea părinților de același sex pe certificatele de naștere ale copiilor lor.

În toată țara, o mână de consilii făceau în liniște același lucru, transformând viața părinților de același sex. Exaltarea lor a fost însă de scurtă durată. Anul acesta, guvernul italian, condus de Giorgia Meloni, care și-a expus de multă vreme părerea că un copil ar trebui să fie crescut doar de părinți heterosexuali, a început să ceară consiliilor să înregistreze doar părintele biologic.

Primarul Milanului Giuseppe Sala a spus că nu are de ales decât să se conformeze.

În orașul Padova, procurorul a mers mai departe, cerând ca cele 33 de certificate de naștere eliberate copiilor cuplurilor de lesbiene să fie schimbate pentru a elimina numele mamei nebiologice. Se așteaptă ca o instanță să se pronunțe asupra cererii în cursul acestui an.

Pe măsură ce militanții pentru drepturile LGBTQ+ au avertizat că mișcarea guvernului a aruncat sute de familii din Italia într-un vid legislativ, protestele au apărut în Italia și în întreaga lume, iar politicienii de opoziție au criticat mișcarea. „Acești copii sunt orfani prin decret”, a spus Alessandro Zan, un politician homosexual al Partidului Democrat.

Parlamentul European a cerut guvernului italian să-și reconsidere poziția.

***

Italia a legalizat uniunile civile între persoane de același sex în 2016, dar nu a putut permite cuplurilor gay dreptul de a adopta, pe fondul opoziției partidelor de dreapta și a bisericii catolice. FIV (fertilizarea în vitro) este interzisă cuplurilor homosexuale în Italia, în timp ce parlamentul italian a aprobat recent un proiect de lege care prevede amenzi de până la 1 milion de euro și pedepse cu închisoarea de până la doi ani pentru italienii care pleacă în străinătate pentru a avea copii prin mame surogat.

Guvernul și-a apărat acțiunile de limitare a includerii părinților homosexuali pe certificatele de naștere, argumentând că această mișcare, care este ecoul unei hotărâri a Curții de Apel din Italia, nu va împiedica copiii să acceseze școala sau serviciile medicale prin intermediul părintelui lor legal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: