Judecătorii dau câștig de cauză CA: RTR-Moldova a fost amendat corect pentru că a admis informarea cu rea-intenție
Full Article 2 minutes read

Judecătorii dau câștig de cauză CA: RTR-Moldova a fost amendat corect pentru că a admis informarea cu rea-intenție

Consiliul Audiovizualului (CA) a obținut câștig de cauză într-un caz ce vizează reflectarea la RTR-Moldova a promulgării legii ce interzice afișarea simbolurilor asociate agresiunii militare ruse.

Judecătoria Chișinău sediul Râșcani a dat câștig de cauză CA în cazul unei decizii din 16 mai 2022, prin care RTR Moldova a fost amendat cu 13 000 de lei pentru „difuzarea, în orele de maximă audiență, a știrilor ce induc în eroare opinia publică și admit speculații referitor la anumite aspecte lingvistice”.

Potrivit membrilor CA, RTR Moldova, în subiectul referitor la promulgarea legii ce interzice răspândirea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor asociate agresiunii militare ruse, a admis informarea cu rea-intenție.

În programul informativ din 20 aprilie 2022 – „Новое утро” moderatorul și-a exprimat propriile opinii eronate precum că s-ar interzice de fapt comemorarea în ziua de 9 mai a celor căzuți în război, și ar putea fi suprimat dreptul de a vorbi în limba rusă”, a precizat CA.

Decizia de monitorizare a fost dispusă din oficiu. Totodată, CA a recepționat sesizările AO „Centrul pentru Jurnalism Independent” și „WatchDog.MD” ce invocau aceleași încălcări.

Astfel, prima instanță a respins, drept neîntemeiată, cererea înaintată de SRL „TV-Comunicații Grup”, fondatoarea serviciului media audiovizual „RTR Moldova”, prin care solicita anularea amenzii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: