Două posturi TV din Moldova se închid. În ultimii ani au adunat amenzi și avertizări publice la inițiativa Consiliului Audiovizualului
Full Article 2 minutes read

Două posturi TV din Moldova se închid. În ultimii ani au adunat amenzi și avertizări publice la inițiativa Consiliului Audiovizualului

RTR Moldova și Bravo TV renunță la licențele de emisie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Consiliului Audiovizualului (CA) pe 28 decembrie. Potrivit instituției, fondatorii posturilor au fost cei care au solicitat retragerea licențelor iar Consiliul a aprobat în unanimitate cererea. 

Consiliul Audiovizualului a anunțat că a aprobat în ședința din 28 decembrie cu unanimitate de voturi, la solicitarea fondatorilor posturilor RTR Moldova și Bravo TV, retragerea licențelor de emisie ale celor două servicii media de televiziune.

„Pe 20 decembrie 2023, TV-Comunicații Grup SRL a notificat CA despre renunțarea la difuzarea serviciului RTR Moldova, iar pe 21 decembrie 2023, Bravo TV SRL a anunțat despre același lucru”, au comunicat reprezentanții Consiliului.

Licența RTR Moldova a fost suspendată prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 decembrie 2022. Pe parcursul acelui an, RTR Moldova a fost sancționată cu 7 avertizări publice și 18 amenzi în sumă totală de 178 500 lei, pentru încălcarea legislației audiovizuale, în principal privind asigurarea informării corecte și lipsa de programe locale.

Totodată, Bravo TV a fost sancționat în ultimii 2 ani cu 9 amenzi în valoare de 141 500 lei pentru insuficința de programe locale și întreruperea nemotivată a emisiei.

***

La sfârșitul anului trecut, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat activitatea postului TV Primul în Moldova și a altor cinci posturi TV (TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova) până la anularea stării de urgență din țară

Ulterior, în octombrie 2023, șeful Serviciului de Informații și Securitate Alexandru Musteață a propus Comisiei pentru Situații Excepționale să suspende temporar licența a altor șase posturi de televiziune: Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Cele 12 televiziuni, care au rămas fără licență în urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, nu vor activa nici după ce se va termina starea de urgență. Precizarea a fost făcută de premierul Dorin Recean în decembrie curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: