Leasing la puterea 20: La mulți ani, maib leasing!
Full Article 4 minutes read

Leasing la puterea 20: La mulți ani, maib leasing!

Cu peste 3000 de clienți și mai mult de 5000 de tranzacții finanțate, maib leasing, compania fiică a maib și prima companie din Republica Moldova care a implementat și dezvoltat serviciile de leasing împlinește 20 de ani de activitate. E vârsta la care se numără realizările, care nu-s deloc puține – două decenii în care a îndeplinit vise și a susținut dezvoltarea a cca 2000 de afaceri din toată țara.

Aliona Stratan, Președinta Consiliului maib leasing, Prim-vicepreședinta maib:

„20 de ani de activitate sunt doi de 10, momentul în care tragi linie și concluzionezi reușitele. Așa cum arată statistica companiei, 2 din 3 clienți, circa 2000 la număr, au apelat repetat la serviciile maib leasing, ceea ce este un indicator absolut fantastic. Acest rezultat denotă profesionalismul echipei, portofoliul variat de oferte, investiția continuă în dezvoltare și implementarea cu succes a strategiei de business aliniată necesităților clienților, condițiilor mereu în schimbare ale pieței și standardelor europene.

Voi oferi în continuare tot suportul necesar pentru a fortifica poziția companiei pe piață, pentru a avansa la noi înălțimi, a extinde portofoliul clienților și a rămâne alegerea nr.1 a acestora pentru îndeplinirea planurilor personale și finanțarea afacerilor durabile. La mulți ani, maib leasing”.

Leasing la puterea 20: La mulți ani, maib leasing!

Veaceslav Burlacu, Preşedinte al Comitetului de Conducere maib leasing:

„Acum 20 de ani nu doar a fost înființată maib leasing, ci a fost dat startul leasingului în Moldova și mă bucur că maib a avut curajul să se avânte în această aventură frumoasă prin fondarea companiei fiică maib leasing și inovarea pieței din țară prin implementarea în premieră a unui astfel de concept.

Având în vedere faptul că maib este, de fapt, nu doar promotorul activ al abordărilor progresive, dar și lider incontestabil în implementarea acestora, nu ne rămâne decât să beneficiem și să ne alăturăm schimbărilor, extrem de importante, realizate la nivel de Grup.”

Leasing la puterea 20: La mulți ani, maib leasing!

Pe parcursul celor 20 de ani de activitate, maib leasing a oferit suport financiar pentru procurarea a sute de automobile, utilaje și tehnică agricolă, având în porotofoliu chiar și finanțarea achiziționării unui avion de dimensiuni mici, sau a unui utilaj performant în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

În ultimii doi ani, compania și-a luat avânt în dezvoltare, continuând să îmbunătățească procesele pentru sporirea operativității și satisfacției clienților. În prezent, cei interesați pot depune cererea de finanțare online și pot primi automobilul direct la salon. A crescut și gradul de încredere al clienților, majorându-se și ponderea persoanelor juridice în tranzacțiile finanțate. În anul 2021 cota de piață a maib leasing a crescut cu aproape 4 p.p., iar tendința continuă și în anul curent.

Leasing la puterea 20: La mulți ani, maib leasing!

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de 32,7% a depozitelor întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului II al anului 2022. Banca este una sistemică și deservește aproape 30% din populația țării.

Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din Țările Baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente din Europa.

Maib leasing, compania fiică a maib, este prima companie de leasing din țară, fondată în anul 2002. Poziția de lider a maib leasing se fundamentează pe posibilitatea de a presta servicii de calitate clienților, implementând rațional și eficient strategia de business.

Activele principale ale companiei sunt reputația și angajații, fapt pentru care depune maximum efort pentru a crea o atmosferă pozitivă de lucru bazată pe onestitate, respect și loialitate.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: