LIVE „Atunci concertul va avea loc”. Tauber a chemat manifestanții să protesteze la comisariatul de poliție
Full Article 3 minutes read

LIVE „Atunci concertul va avea loc”. Tauber a chemat manifestanții să protesteze la comisariatul de poliție

Deputata Partidului ȘOR Marina Tauber a îndemnat oamenii care protestau în Piața Marii Adunări Naționale să meargă în coloană la Comisariatul de poliție din strada Bulgară. Acolo, mulțimea urmează să ceară ca concertul planificat de Veaceslav Valico să aibă loc. 

Coloana de manifestanți din PMAN, adusă organizat de Partidul ȘOR sub masca mișcării social-politice „O nouă viață” a pornit spre comisariatul de poliție. Totul după ce forțele de ordine nu au permis mașinilor în care se afla echipamentul pentru scenă să aibă acces în piață.

„Trebuia să împărțim scena cu Valico. Oamenii ne-au rugat să ajutăm la organizarea concertului lui Filip Kirkorov și altor artiști, Dava, Ivan Dmitrienko”, a spus Tauber.

Deputata neagă că Partidul „ȘOR” este organizatorul concertului.

„I-am cedat o parte din piață și ne simțim cumva vinovați că nu poate desfășura concertul. (…) Valico s-a adresat la noi, în calitate de deputați. Nu este un secret că Filip Kirkorov și alți artiști sunt prieteni cu Ilan Șor. De aceea, Valico ne-a cerut să îl ajutăm”, a argumentat Tauber.

 

Activistul Veaceslav Valico, care figurează în mod oficial drept organizator al concertului planificat pentru seara de 19 iunie, nu a confirmat deocamdată că evenimentul a fost anulat. La prânz, acesta a anunțat că concertul va începe la ora 18:00, cu o oră mai târziu decât era planificat.

Inițial, la concert ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume. În seara de 19 iunie, Egor Kreed a anunțat că nu va mai participa la concert.

Ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv. NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile, iar INSP nu ne-a răspuns la solicitare.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico au venit în dimineața din 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut poliției să fie lăsați să instaleze scena și toaletele ecologice, pentru ca manifestațiile planificate să aibă loc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului care urmează să se desfășoare pe 19 iunie în capitală, precum și a concertului planificat de Veaceslav Valico, cu participarea artiștilor ruși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: