Mai multe arme de foc, în lista celor interzise: MAI vrea extinderea cu 3 poziții și interdicții pentru operațiuni cu încărcătoarele
Full Article 2 minutes read

Mai multe arme de foc, în lista celor interzise: MAI vrea extinderea cu 3 poziții și interdicții pentru operațiuni cu încărcătoarele

Ministerul Afacerilor Interne își dorește să extindă cu 3 poziții lista armelor de foc și munițiilor interzise în Republica Moldova. Instituția a elaborat o inițiativă legislativă care a fost examinată deja pe 7 februarie de comisia securitate națională a Parlamentului. Modificările ar fi fost propuse pentru „reglementarea eficientă a celorlalte tipuri de arme de foc”. Pe lângă aceasta se planifică impunerea unor interdicții la încărcarea armelor de foc semiautomate și cu țeavă lungă. Modificările vor fi propuse spre aprobare Parlamentului.

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a examinat la ședința din 7 februarie un proiect de lege care prevede extinderea listei armelor de foc și munițiilor interzise.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne în vederea racordării cadrului normativ existent la prevederile acquis-ului UE. Modificările legislative au fost propuse cu scopul de a preveni utilizarea neautorizată sau ilicită a armelor și pentru a asigura reglementarea eficientă a celorlalte tipuri de arme de foc”, au comunicat reprezentanții Parlamentului.

Potrivit sursei, lista armelor de foc și munițiilor interzise va fi extinsă cu câteva poziții – arme automate transformate în arme semiautomate; arme cu semiautomate cu percuție centrală și țeavă scurtă ce permit lansarea a peste 21 de cartușe; arme semiautomate cu țeavă lungă ce permit lansarea a peste 11 cartușe fără încărcare.

De asemenea, se vor impune interdicții pentru operațiunile cu încărcătoarele pentru armele de foc semiautomate, care pot conține mai mult de 20 de cartușe sau mai mult de 10 cartușe în cazul armelor de foc cu țeavă lungă”, au adăugat reprezentanții Parlamentului.

Autorii au mai propus completarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă cu unele noțiuni noi – „muniție cu proiectile explozive”, „muniție cu proiectile incendiare” și „muniție cu proiectile perforate”.

Modificarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: