Maia Sandu bate ouă, Dodon joacă șah, iar Usatîi cântă. Politicienii moldoveni cuceresc Tik Tokul (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu bate ouă, Dodon joacă șah, iar Usatîi cântă. Politicienii moldoveni cuceresc Tik Tokul (VIDEO)

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care pretinde la funcția de șef al statului, a luat prin surprindere internauții. Aceasta și-a făcut cont pe aplicația Tik Tok, iar pe 4 noiembrie, a publicat o înregistrare video în care bate ouă.

Înregistrarea de 16 secunde a adunat peste 10,7 mii de reacții în doar patru ore după publicare. În imagini, Maia Sandu bate câteva ouă și își întreabă susținătorii: „Omletă sau scrob? Ce preferați pe 15 noiembrie?”.

Am încercat să aflăm care este mesajul clipului video de la purtătoarea de cuvânt a Maiei Sandu, însă până la această oră, nu am primit un răspuns.

Reacția vine după ce, contracandidatul său, Igor Dodon, a povestit în timpul unei întâlniri cu alegătorii că o femeie i-a ghicit în ouă că va câștiga alegerile prezidențiale din primul tur, lucru care nu s-a întâmplat. Iar pe 3 noiembrie, Igor Dodon s-a comparat cu un porumbel, iar pe Maia Sandu cu o coțofană.

@maiasandu2020

Omletă sau scrob? Ce preferați pe 15 noiembrie?

♬ original sound – MaiaSandu

De altfel, și Igor Dodon are un cont de Tik Tok. Președintele în exercițiu publică mai mult adresări oficiale, însă, mai rar, și înregistrări video în care apare alături de copiii săi. În unul dintre filmulețe acesta joacă ping pong, iar în altul – șah.

@igor.dodon.md

Ping-pong cu feciorul mijlociu. #pingpong #tiktokmoldova #presedintelemoldovei #moldova #welcometotiktok #dodon

♬ original sound – igor.dodon.md

Și liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi este prezent pe Tik Tok. El a publicat mai multe înregistrări video din timpul emisiunilor televizate la care a participat, altele în care cântă, dar și unele în care îl ironizează pe Igor Dodon.

@renatousatii1

Lansam proiectul național dodonWCchallengeДаём старт национальному проекту #dodonWCchallenge #renatousatii #ренатоусатый #игорьдодон #igordodon

♬ оригинальный звук – Renato Usatii

În urma scrutinului din 1 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat în funcția de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi.

Cei doi se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni. O influență asupra rezultatelor ar putea avea și Renato Usatîii, care în primul tur a obținut 17% din voturile alegătorilor.

***

TikTok este o aplicaţie de social media în care utilizatorii, în mare parte adolescenţi şi adulţi tineri, postează videoclipuri scurte de până la 15 secunde, deseori sincronizate cu muzica.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: