Maia Sandu, de hramul orașului: „Am văzut pentru prima dată Chișinăul când aveam 4 ani. Am fost fascinată”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, de hramul orașului: „Am văzut pentru prima dată Chișinăul când aveam 4 ani. Am fost fascinată”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru orașul Chișinău și locuitorii acestuia, pe 14 octombrie – zi în care capitala țării marchează 587 de ani de la prima atestare documentare. „La mulți ani” – le-a urat președinta Sandu tuturor chișinăuienilor.

Președinta susține că a văzut pentru prima dată Chișinăul când avea 4 ani. „Am fost fascinată”, își aduce aminte șefa statului. Maia Sandu spune că la acea perioadă Chișinăul „arăta foarte diferit de alte localități” – cu cafenele unde era „cea mai gustoasă înghețată”, cu muzee, cinematografe, teatre și cu multe parcuri.

„Azi pentru noi, cei care locuim în Chișinău, orașul înseamnă, mai ales, prietenii, amintirile și emoțiile trăite aici. Iubim locurile Moldovei pentru experiențele pe care ni le oferă. Iubim Chișinăul pentru că ne face să ne simțim acasă și pentru că aici știm fiecare colț de stradă, fiecare alee din parc, fiecare piață de legume. Aș vrea ca într-o zi Chișinăul să fie orașul nostru drag nu doar pentru că face parte din noi, ci și pentru că este model de dezvoltare urbană și confort, un oraș cu aer curat, cu transport public modern, cu piste de biciclete și curți curate. Un oraș în rândul capitalelor europene, pe care-l iubim și despre care povestim cu mândrie”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Orașul Chișinău sărbătorește astăzi Hramul Localității. Cu această ocazie, în centrul orașului au loc mai multe activități cultural-distractiv, cu concerte, expoziții, târguri și alte surprize. Pe scena din PMAN în acest an vor evolua frații Advahov, Zinaida Julea, Gabriel Nebunu, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Ansamblul „Ștefan-Vodă”, inclusiv „Zdob și Zdub”. Invitatul special anunțat de municipalitate va fi Holograf. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: