Maia Sandu, despre amânarea desemnării candidaților CSM: „E naiv, din partea unor judecători, să creadă că vom privi neputincioși”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre amânarea desemnării candidaților CSM: „E naiv, din partea unor judecători, să creadă că vom privi neputincioși”

Președinta Maia Sandu a declarat că este „naiv”, din partea unor judecători, să creadă că vor putea bloca reformele din justiție, iar autoritățile vor privi neputincioase. Șefa statului, a comentat în acest mod suspendarea Adunării Generale a Judecătorilor, unde urmau să fie desemnați membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). 

În cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul de televiziune Moldova 1, Maia Sandu a declarat că pentru a construi o țară dezvoltată este nevoie de un sistem de justiție.

„E naiv, din partea unor judecători, să creadă că noi vom privi neputincioși la cum ei încearcă să distrugă această țară. Pentru că nu poți să ai economie dacă nu ai justiție, nu poți să dezvolți nimic în această țară dacă nu există această certitudine că legea va fi respectată șii e cineva acolo care să se asigure că cei care nu respectă legea sunt pedepsiți”, a menționat aceasta.

Șefa statului a subliniat că autoritățile nu vor permite blocarea reformelor din justiției.

„Nu o să permitem asta pentru că vrem ca acestă țară se dezvolte, vrem ca oamenii să nu mai plece din această țară dezamăgiți de ce văd în justiție și mai ales pentru că nu vrem ca ei să blocheze procesul de aderare la Uniunea Europeană”, declarat președinta.

Amintim că, pe 17 martie, la Chișinău s-a desfășurat Adunarea generală a judecătorilor. Ședința a fost deliberativă,întrucât s-au prezentat 330 de magistrați, însă după o serie de discursuri, judecătorii au decis să întrerupă ședința. Aceasta ar urma să fie reluată pe 28 aprilie.

Ulterior, președinta Maia Sandu a venit cu o reacție pe Facebook. Aceasta a menționat că magistrații „au decis totuși să blocheze  curățarea sistemului justiției”. Astfel, șefa statului a anunțat că, „în legătură cu situația excepțională din justiție”, convoacă pe 22 martie, Consiliul Suprem de Securitate.

Și ministra Justiție Veronica Mihailov-Moraru a criticat amânarea alegerii candidaților CSM. Aceasta a declarat că în condițiile actuale „se impune întreprinderea unor soluții dure”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: