Maia Sandu, despre MAN-ul lui Ion Ceban: „În orice țară democratică, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre MAN-ul lui Ion Ceban: „În orice țară democratică, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice”

Președinta țării Maia Sandu a îndemnat instituțiile de resort să „fie foarte atente cum se finanțează partidele politice”. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 31 decembrie a unei emisiuni la postul național de radio, în contextul anunțului făcut în ajun de primarul capitalei Ion Ceban, privind crearea Mișcării Alternativa Națională.

„În orice țară democratică, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice. Atâta timp cât respectă legea. Marea întrebare aici este: cum va fi finanțată această mișcare sau partid. Pentru că noi, de-a lungul timpului, am văzut grupări criminale care și-au zis partide politice, pentru că se finanțau ilegal, din bani murdari. Și iată acum avem puține partide politice finanțate corect și transparent. O să insist aici: instituțiile statului trebuie să fie foarte atente la modul cum se finanțează partidele politice, indiferent dacă este acesta sau celelalte. Pentru că asta este singura diferență între o grupare criminală, finanțată cu bani murdari și un partid politic, finanțat legal, transparent, fără să ascundă nimic”, a declarat șefa statului.

Întrebată dacă este de părere că în spatele mișcării fondate de Ion Ceban ar sta Moscova, președinta țării a răspuns: „Nu am cum să fac speculații, pentru că nu este corect. Dar așa cum am spus: instituțiile statului nu trebuie să permită finanțări ilegale din afara țării sau din țară, dar netransparente”.

Pe 30 decembrie, primarul capitalei Ion Ceban a anunțat despre crearea Mișcării Alternativa Națională care, potrivit lui, „va apăra interesele tuturor cetățenilor” Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing susținut în sala de ședințe a Primăriei. Edilul nu a precizat dacă formațiunea va fi una civică sau politică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: