Noul slogan MAN, publicat pe pagina lui Ceban, Vartanean și a purtătoarei de cuvânt a Primăriei Chișinău. Ixari: „Mi-au spart contul”
Full Article 2 minutes read

Noul slogan MAN, publicat pe pagina lui Ceban, Vartanean și a purtătoarei de cuvânt a Primăriei Chișinău. Ixari: „Mi-au spart contul”

Bannerul Partidului „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), cu sloganul „În timp ce alții vorbesc, noi facem”, a fost făcut public, la diferență de câteva ore, pe paginile de Facebook ale primarului de Chișinău, Ion Ceban, tot el lider al MAN; deputatului neafiliat Gaik Vartanean și a purtătoarei de cuvânt a Primăriei Chișinău. Natalia Ixari neagă că postarea îi aparține și dă vina pe hackeri, care i-ar fi spart contul.

Imaginea cu noul slogan al MAN a fost făcută publică pe pagina Nataliei Ixari în dimineața zilei de azi, 19 iulie, în timp ce Ceban și Vartanean au publicat conținutul acesteia în seara zilei de 18 iulie. La 3 ore diferență, Ixari a venit cu un mesaj public pe pagina sa în care a explicat că postarea în care apare bannerul MAN nu îi aparține. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei susține că contul i-a fost spart și mulțumește ironic pentru postarea matinală în care este promovat partidul lui Ceban. De precizat în acest context că Natalia Ixari nu a șters postarea nici până la această oră, deși se presupune că de cel puțin 2 ore și-a recăpătat controlul asupra paginii sale de Facebook.

Noul slogan MAN, publicat pe pagina lui Ceban, Vartanean și a purtătoarei de cuvânt a Primăriei Chișinău. Ixari: „Mi-au spart contul”

Contactată de NM, Natalia Ixari a declarat că atât postarea lui Ceban, cât și ce a lui Vartanean sunt veridice. Mai mult, Ixari a confirmat și veridicitatea sloganului de pe banner – „În timp ce alții vorbesc, noi facem”.

„Doar contul meu a fost spart. Mi-au făcut o favoare, probabil au distribuit de pe pagina domnului Ceban. (…) Au folosit un device foarte rar întâlnit, care nu poate fi folosit de oricine”, a declarat Natalia Ixari. Ea susține că atacul cibernetic ar fi fost gestionat din Moldova.

Contactat de NM, deputatul Gaik Vartanean nu  a răspuns nici apelurilor și nici mesajelor noastre.

Amintim că Gaik Vartanean  a părăsit Partidul Socialiștilor din Republica Moldova la mijlocul lunii decembrie 2022. Tot atunci, fostul socialist a anunțat că se alătura partidului declarat pro-european al lui Ceban – Mișcarea Alternativă Națională.

Reamintim că MAN a fost înregistrat oficial la ASP la începutul acestui an, deși Ceban anunțase despre crearea formațiunii politice încă la sfârșitul anului 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: