Maia Sandu, despre un eventual „referendum” în Transnistria organizat de Rusia: „Nu cred că acest lucru este posibil”
Full Article 50 second read

Maia Sandu, despre un eventual „referendum” în Transnistria organizat de Rusia: „Nu cred că acest lucru este posibil”

Autoritățile Republicii Moldova nu dețin informații precum că în regiunea transnistreană ar urma să fie organizate referendumuri similare celor din zonele ocupate ale Ucrainei. O declarație în acest sens a fostă făcută de șefa statului Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. „Nu cred că acest lucru este posibil în viitorul imediat”, a răspuns președinta moderatorului care a adresat o întrebare la acest subiect.

„Nu cred că acest lucru este posibil în viitorul imediat, pentru că nu există aceste informații, dar evident, că ceea ce se întâmplă astăzi, ceea ce face Rusia în Ucraina este încălcarea dreptului internațional și acest lucru trebuie să ne îngrijoreze pe toți”, a precizat Maia Sandu.

Republica Moldova califică „referendumurile” din teritoriile ocupate ale Ucrainei drept false și nu recunoaște rezultatele acestora. „Respectăm integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele internațional recunoscute”, a comunicat șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: