Maia Sandu i-a spus președintelui Germaniei la telefon că Moldova are nevoie de susținere pentru opțiunea sa europeană
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu i-a spus președintelui Germaniei la telefon că Moldova are nevoie de susținere pentru opțiunea sa europeană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit astăzi la telefon cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Omologii au discutat despre situația curentă din regiunea noastră, dar și despre consecințele socio-economice ale războiului din Ucraina. La fel, șefa statului a cerut Germaniei să acorde susținere Republicii Moldova în parcursul european.

Șefa statului i-a mulțumit președintelui Steinmeier pentru ajutorul oferit de Germania atât în gestionarea fluxului de refugiați, cât și pentru proiecte de dezvoltare.

Cei doi șefi de stat au vorbit și despre procesul de reforme din țara noastră.

„Președintele Steinmeier a confirmat sprijinul Germaniei pentru schimbările pornite de autorități, care vor îmbunătăți viața oamenilor și vor contribui la realizarea agendei europene a Republicii Moldova”, comunică reprezentanții Președinției Republicii Moldova.

La rândul ei, șefa statului Maia Sandu a menționat că țara noastră are nevoie de susținere largă pentru opțiunea sa europeană și că mizează pe sprijinul Germaniei în acest sens. 

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: