Maia Sandu îndeamnă femeile să se implice mai mult în domeniul IT: „Vreau să vin cu un sfat care m-a ajutat și pe mine”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu îndeamnă femeile să se implice mai mult în domeniul IT: „Vreau să vin cu un sfat care m-a ajutat și pe mine”

Șefa statului, Maia Sandu, a participat la cea de-a treia ediție a „Tech Women Summit 2022”, care s-a desfășurat sâmbătă, 15 octombrie, la Chișinău. Evenimentul a avut drept scop să încurajeze femeile să fie cât mai implicate în domeniul tehnologiilor informaționale, dar și să aleagă joburi în industria IT. 

În cadrul summitului, Maia Sandu a accentuat cât de important este ca femeile să fie solidare, dar și că nimic nu este imposibil atunci când este faci totul cu pasiune.

„Implicarea este cel mai important element, încurajarea și susținerea reciprocă, este al doilea cel mai important lucru și ceea ce faceți aici se înscrie în aceste două puncte puternice. Eu cred că este nevoie să dăm dovadă de mai multă solidaritate, noi între noi, femeile. E important să împărtășim experiența și cunoștințele pe care le avem. Este de lucru pentru toți, pentru că avem mult de făcut înainte pentru ca să reușim să construim o țară liberă și prosperă. Vreau să vin cu un sfat care m-a ajutat și pe mine, se trece mai ușor peste greutăți când faci lucrurile cu pasiune. Aceasta poate să te ajute chiar și atunci când condițiile sunt vitrege, dacă faci lucrurile cu pasiune, dacă ai sentimentul contribuției la binele comun, atunci nici o încercare nu este prea mare”, a spus șefa statului.

La eveniment, de asemenea au fost prezente femei interesate de domeniul IT, dar și lideri în industrii cheie, care au vorbit despre decizia lor de a alege industria tech.

Maia Sandu îndeamnă femeile să se implice mai mult în domeniul IT: „Vreau să vin cu un sfat care m-a ajutat și pe mine”

QUBO Communications

Reprezentanta PNUD în Moldova, Andrea Cuzyova, a specificat în discursul său că doar 31% din joburile din sectorul IT din Republica Moldova sunt ocupate de femei, care câștigă și mai puțini bani în comparație cu bărbații.

„Experiența Moldovei în educația STEM, a profesiilor viitorului, este un exemplu pentru țările europene și vă felicit pentru aceasta. Însă totuși cunoaștem că doar 31% din joburile din sectorul IT sunt ocupate de femei care câștigă cu 33% mai puțin decât bărbații. Egalitatea de gen în domeniile STEM este un scop în sine pentru noi, pentru autoritățile din Moldova, precum și pentru comunitatea tech. Noi trebuie să susținem fetele și femeile să aibă oportunitatea să intre și să reușească în acest sector atât de important”,  a informat Andrea Cuzyovaâ.

Maia Sandu îndeamnă femeile să se implice mai mult în domeniul IT: „Vreau să vin cu un sfat care m-a ajutat și pe mine”

QUBO Communications

În cadrul summitului au fost organizate și workshopuri în trei seturi, pe domeniile: QA Manual, QA Automation, DevOps, Big Data, Scrum/Agile, Product Development, unde au fost prezentate cele mai recente tendințe, progrese și viziuni inovatoare din industria IT.

În total, la cea de-a treia ediție „Tech Women Summit 2022” au participat circa 300 de femei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: