Maia Sandu nu planifică o întrevedere cu Vadim Krasnoselski: „Nu văd necesitatea ei”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu nu planifică o întrevedere cu Vadim Krasnoselski: „Nu văd necesitatea ei”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu a primit nici o scrisoare din partea liderului de la Tiraspol. Tot ea a spus că nu planifică o întrevedere cu Vadim Krasnoselski, menționând că nu vede necesitatea ei. 

„Nu am văzut nici o scrisoare. Nu am această întâlnire planificată și nu văd necesitatea ei”, a declarat șeful statului, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău.

Întrebată dacă ia în calcul o întrevedere Maia Sandu a adăugat: „Toate discuțiile pe care le avem în contextul rezolvării anumitor probleme ale cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului se fac în cadrul existent cu Biroul politici de reintegrare. Uneori când există probleme serioase, așa cum s-a întâmplat atunci când a fost criza gazelor, atunci a fost o discuție telefonică între doamna prim-ministru și domnul Krasnoselski”, a spus președintele.

Amintim că, în data de 24 decembrie, Vadim Krasnoselski s-a adresat președintelui Maia Sandu, afirmând că este îngrijorat de „degradarea negocierilor” și că Chișinăul își ignoră obligațiile în acest sens.

Ca urmare a mesajului liderului regiunii transnistrene către conducerea Republicii Moldova, în data de 25 decembrie, Ministerul rus de externe a solicitat Chișinăului să reia negocierile în formatul „5+2”. „Suntem convinși că această inițiativă poate să dea un impuls procesului de reglementare transnistreană și să depășească stagnarea prelungită a acestuia”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Zaharova a mai spus că Moscova salută disponibilitatea Tiraspolului de a începe discuțiile și de a relua negocierile în formatul „5+2”. Astfel, ministerul rus îl sprijină pe liderul Vadim Krasnoselskii, care anterior a declarat că este îngrijorat de pauza prelungită a procesului de negocieri. „Facem un apel la conducerea Moldovei să manifeste o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei. Federația Rusă în calitate de mediator și garant în procesul de reglementare transnistreană este pregătită să asiste la acest lucru”, se arată în declarația ministerului.

De menționat că, președintele Maia Sandu a reiterat de mai multe ori că nu intenționează să se întâlnească cu Vadim Krasnoselski. În comparație cu actualul șef al statului, fostul președinte Igor Dodon participa cu regularitate la întrevederile cu liderul de la Tiraspol.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: