Maib își reinventează stilul de activitate demarând un proces de Transformare Agile în bancă

Ca parte a strategiei actualizate, maib s-a angajat într-o Transformare Agile, un proiect care-și propune schimbarea organizațională și culturală pe termen lung, care să contribuie la îmbunătățirea semnificativă a activității operaționale. Modelul operațional agil se bazează pe o structură organizațională pe orizontală, în opoziție cu cea tradițională ierarhică.

Transformarea organizațională va genera crearea unei noi structuri și de noi procese, în jurul cărora echipe mici, agile își vor putea atinge propriile obiective, în corespundere cu strategia băncii. Conform noii culturi, centrul de comandă pentru luarea deciziilor și responsabilitatea pentru rezultatul final va aparține echipelor care vor lucra aproape de clienți. Creșterea vitezei de realizare a schimbării printr-un model operațional simplificat, a capacității de adaptare și de a răspunde mai bine necesităților clienților, creșterea productivității, a gradului de implicare a angajaților, transformarea în angajator de primă alegere și, nu în cele din urmă, creșterea capacității de a oferi acționarilor dividende mai mari – sunt doar câteva dintre rezultatele scontate ca urmare a implementării transformării.

Diverse studii susțin că peste 60% dintre organizații se pregătesc să devină sau sunt deja Agile, băncile având al doilea cel mai mare ritm de transformare. Multe bănci de top din regiune și din Europa au implementat cu succes Transformarea Agile. Companiile care au implementat corect noul model operațional se bucură în prezent de un nivel mult mai înalt de centricitate pe client, de o îmbunătățire a performanței operaționale, de o viteză mai mare a managementului schimbării, în timp devenind inovatori de top, înregistrând o creștere înaltă a gradului de implicare a angajaților și sporindu-și eficiența.

Conform planului proiectului, Transformarea Agile a maib urmează să fie implementată în mai multe etape, inițial cuprinzând principalele linii de business, iar ulterior – fiind extinsă către celelalte arii ale băncii, pentru a asigura transformarea integrală Agile. Implementarea pe etape oferă oportunitatea de a testa, a învăța rapid și de a asigura succesul general al transformării. Maib se va centra prioritar pe implementarea Agile în domeniile Retail, IMM și IT, care sunt esențiale într-o piață în dezvoltare rapidă. În procesul implementării Agile, maib este asistată de una dintre companiile de top de consultanță, iar primele echipe vor lucra deja Agile până în tremestrul II, 2022. Maib este prima bancă din Moldova care a inițiat procesul de transformare Agile.

Giorgi Shagidze, CEO maib, a declarat:

„Transformarea Agile este un proiect ambițios, unic pentru o organizație de amploarea și complexitatea maib. Necesitatea unei transformări Agile este argumentată de conjunctura industriei în schimbare, în care centrarea pe client și digitalizarea sunt cheia pentru a menține poziția de lider pe piață și pentru a obține valoare adăugată. Proiectul va avea ca rezultat schimbarea fundamentală a manierei de lucru și va genera o schimbare culturală simțitoare, contribuind la formarea unui model de gândire necesar pentru a atinge viteza și flexibilitatea dorite pentru realizarea obiectivelor. Suntem cu toții extrem de încântați de transformare și pregătiți să facem schimbarea care va oferi avantaje mulți ani înainte”.

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, deținând 31,1% din activele sectorului bancar și având o cotă de 34,3% din credite, conform situației din 30 septembrie 2021. Peste un sfert din creditele ipotecare acordate în Republica Moldova sunt oferite de maib. Banca deservește peste 35% din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Maib este recunoscută pe larg pentru calitatea deservirii și produsele inovative, fiind declarată „Cea mai bună bancă în Moldova” de publicația The Banker. Din 2018, cel mai mare acţionar al băncii este un consorţiu care include Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup de gestionare a activelor în ţările baltice şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ambasada Republicii Moldova în Franţa

O nouă conexiune între Franța și R.Moldova: a fost lansată cursa directă Paris Orly – Chișinău

Începând cu 7 iulie, compania franceză Transavia, filiala low cost a grupului francez Air France-KLM, operează prima cursă directă Paris Orly – Chișinău. Zborurile vor fi efectuate în fiecare luni și vineri.

La aeroportul Paris Orly a avut loc o ceremonie de inaugurare în prezența ambasadoarei Republicii Moldova în Franța Corina Călugăru, ministrului delegat pentru Europa Benjamin Haddad și deputatei Adunării Naționale și Președintei Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova, Marie-José Allemand.

„Suntem mândri să oferim această nouă conexiune între Franța și Republica Moldova. Aceasta face parte din obiectivul nostru de a extinde rețeaua spre piețe noi și de a favoriza schimburile culturale între țările noastre”, a menționat directorul general adjunct pentru domeniul comercial și marketing al filialei Transavia Franța, Nicolas Henin.

„Apreciem negocierile purtate, precum și decizia Transavia Franța de a lansa această nouă conexiune aeriană între Paris-Orly și Chișinău, marcând o etapă importantă în consolidarea relațiilor bilaterale între Republica Moldova și Franța. Suntem convinși că această conexiune directă va facilita călătoriile frecvente ale cetățenilor noștri, contribuind, de asemenea, la dinamizarea schimburilor turistice, economice și culturale”, a comunicat ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru. Diplomata a adăugat că lansarea cursei este rezultatul unui efort diplomatic început încă din 2023.

Anterior, reprezentanții Aeroportului Chișinău menționau că zborurile vor fi operate în fiecare luni și vineri. „Paris Orly este aeroportul cel mai apropiat de centrul Parisului, ceea ce înseamnă timp câștigat pentru plimbări pe Champs-Élysées, croaziere pe Sena și cafele cu priveliște spre Turnul Eiffel. Transavia este una dintre cele mai populare companii low-cost din Europa, cu o flotă modernă și peste 100 de destinații operate”, precizau reprezentanții aerogării.

Ambasada Republicii Moldova în Franţa
Ambasada Republicii Moldova în Franţa
Foto: PAS/Maia Sandu

NM Espresso: De ce pleacă bogații din Moldova, ce a provocat ruptura în Blocul «Împreună», ce alte vedete au fost incluse pe lista PAS

«Împreună» nu mai e împreună

Campania parlamentară se apropie cu pași rapizi, iar partidele politice deja încep să-și așeze piesele pe tabla de șah. Luni, Partidul Liga Orașelor și Comunităților (LOC) a anunțat pe neașteptate că părăsește Blocul Împreunăși intenționează să participe la alegeri de sine stătător. Președintele partidului, Alexandru Bujorean, a declarat că alianța, gândită inițial ca o alternativă pentru cetățenii dezamăgiți, s-a transformat într-un «instrument politic».

Blocul Împreună și-a exprimat în replică «surprinderea și dezamăgirea», amintind că anterior a părăsit blocul și Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB). De altfel, astăzi, CUB, împreună cu Partidul Unității Naționale (PUN) și partidul «Vocea Poporului» (VP), organizează o conferință de presă cu tema «Amenințarea gravă a falsificării alegerilor». O nouă alianță? Vom vedea.


PAS adună vedete

Liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că pe lista cu care PAS va merge în alegeri se vor regăsi rectorul Universității de Medicină Emil Ceban, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice Anastasia Nichita și fotbalistul Maxim Potîrniche.

Această declarație a venit la o zi după evenimentul PAS, la care biletele au costat între 250 și 2500 de lei. În prima zi la eveniment a fost prezentă jurnalista NM, Ecaterina Dubasova, care a relatat ce a văzut acolo. În a doua zi oaspete a fost și președinta Maia Sandu. Administrația prezidențială a precizat că ea a vorbit nu ca membră de partid, ci ca fondatoare a acestuia.


AUR pentru Moldova?

Partidul AUR Moldova, afiliat formațiunii omonime din România și liderului său scandalos George Simion, se pregătește și el de alegeri. Fostul director al liceului «Gheorghe Asachi» din Chișinău și fost deputat în Parlamentul României, Boris Volosatîi, revine în țară și planifică să se implice activ în viața politică.


Reducerea tarifelor — cadou electoral?

Energia electrică ar putea să se ieftinească. Cu o solicitare în acest sens s-au adresat către ANRE companiile FEE Nord și Premier Energy. Cât de realistă este reducerea, dacă are legătură cu alegerile și ce îi nemulțumește pe furnizori — a analizat jurnalistul NM Nicolae Paholinițchi.


Dorința de a emigra — la minim

Moldovenii continuă să își dorească să emigreze, dar numărul lor este în scădere. În special nu cei mai săraci sunt cei care doresc să plece — astăzi migrația este motivată tot mai des nu doar de salarii. Cine și de ce pleacă din țară, citiți în materialul lui Alexandr Nugmanov, bazat pe un nou sondaj al IDIS Viitorul.


Cazul aeroportului: audierile s-au încheiat. Ce urmează?

Judecătoria Buiucani a audiat ultimul martor al acuzării în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău către Avia Invest. Printre inculpați se numără Iurie Leancă și Valeriu Lazăr. Apărarea cere audierea repetată a unor martori și afirmă că nu a avut acces deplin la probe. A fost prezentată o nouă listă de martori, inclusiv Maia Sandu și Dorin Recean.


Boldurești: din nou… alegeri

CEC a stabilit organizarea unui nou scrutin în Boldurești, unde în turul doi a câștigat Nicanor Ciochină, acuzat că a lovit mortal cu mașina un copil. Alegerile repetate au fost decise după ce Curtea de Apel Nord a anulat rezultatele turului doi. Contestația a fost depusă de candidatul independent Sergiu Bulicanu. Decizia poate fi contestată în termen de trei zile.


Pe scurt:

  • Un incendiu la periferia Comratului a afectat 20 de hectare de vegetație uscată și se apropie de culturile agricole
  • Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege privind utilizarea bunurilor confiscate în scopuri sociale. Examinarea proiectului este programată pentru 9 iulie
  • În Chișinău au fost înregistrate cazuri noi de rujeolă, iar un pacient prezintă suspiciuni de meningită

Agenda zilei, 8 iulie:

  • 10:00 — ședința ANRE
  • Președinta Maia Sandu efectuează o vizită în Polonia. Sunt planificate întâlniri cu Andrzej Duda și Donald Tusk. La Varșovia, Sandu va susține un discurs despre situația din Moldova în cadrul conferinței anuale a ambasadorilor polonezi.

Liderul LOC, acuzat că ar fi promovat în Blocul „Împreună” partide apropiate de Plahotniuc și Șor: „regretabil”

Plecarea Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) din Blocul politic „Împreună” a generat un val de acuzații și replici între liderii politici implicați. Ștefan Gligor, liderul Partidului Schimbării, susține că retragerea formațiunii conduse de Alexandru Bujorean ar fi fost provocată de refuzul celorlalte partide de a accepta în alianță formațiuni și persoane asociate cu fugarii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

„Aceste atacuri au fost regizate și executate prin intermediul lui Alexandru Bujorean, co-președintele Ligii Orașelor și Comunelor, care a pledat cu mare insistență să acceptăm în cadrul Blocului Împreună mai multe partide politice și persoane afiliate în trecut regimului Plahotniuc, grupului criminal organizat Ilan Șor și sateliților acestora”, a scris Gligor într-o postare pe rețelele sociale.

Potrivit acestuia, motivul real al plecării Ligii Orașelor și Comunelor ar fi insistențele repetate ale lui Bujorean privind acceptarea unor partide în alianță.

„La ultima ședință a Consiliului de coordonare a Blocului Împreună, Bujoreanu a insistat repetat asupra extinderii Blocului prin accederea PSDE, PNM și CUB. Vă aduc aminte că Comisia Electorală Centrală a depistat în listele de subscripție depuse de CUB în alegerile prezidențiale, liste identice cu cele depuse de Victoria Furtună. Concluziile le faceți Dvs, nemaivorbind de faptul că CUB a sabotat Blocul Împreună în alegerile prezidențiale. Propunerea lui Bujorean a fost refuzată unanim de Partidul Schimbării, PPDA și Partidul Verde Ecologist și acesta este motivul adevărat al plecării Ligii Orașelor și Comunelor din Blocul Împreună”, a mai menționat Gligor.

În același timp, Ștefan Gligor a respins declarațiile legate de o posibilă apropiere între Blocul „Împreună” și PAS.

„Cât privește pretinsele alegații despre PAS, deși Blocul Împreună înțelege necesitatea unui proces de coalizare a forțelor proeuropene veritabile, la moment nu există nicio înțelegere, acord sau decizie în acest sens, în primul rând pentru că PAS nu are deschiderea necesară pentru a crea un front pro-european larg”, a mai subliniat Gligor.

În sprijinul acestei poziții a venit și Dinu Plîngău, liderul Platformei „DA”, care susține că plecarea LOC nu ar trebui privită ca un semn de slăbiciune, ci ca o „curățenie generală înainte de alegeri”.

„O ispită de moment a distrus mulți oameni destoinici în țara noastră. Plecarea câtorva oameni din Blocul Împreună nu trebuie tratată ca o slăbiciune, ci ca o curățenie generală înainte de alegeri”, a declarat Plîngău.

El a criticat presupusele schimbări de poziție ale LOC-ului, făcând referire la alegerile prezidențiale, când aceștia ar fi susținut-o pe Maia Sandu din primul tur, iar acum s-ar prezinta ca adversari ai PAS.

„Este ciudată poziția neașteptată a unor foști colegi, care la alegerile prezidențiale nu au susținut candidatul Blocului Împreună, Octavian Țîcu, dar chiar din primul tur al scrutinului au susținut candidatura doamnei Sandu – pentru ca azi să se prezinte drept cei mai mari dușmani ai PAS-ului și ai Maiei Sandu. Înțeleg această metamorfoză, cred că toată lumea o înțelege, dar ispitele de moment nu aduc beneficii nimănui”, a punctat liderul Platformei „DA”.

Plîngău a mai adăugat că Alexandru Bujorean ar fi fost implicat în toate discuțiile cu partidele interesate să adere la Blocul „Împreună”, inclusiv cu PAS și alte formațiuni.

„Domnul Bujorean a participat la absolut toate discuțiile, atât cu PAS, cât și cu alte forțe politice care erau sau sunt în proces de aderare la Blocul Împreună. I-am spus-o lui Munteanu, i-o spun și lui Bujorean: pleacă CUB, vin Verzii. Pleacă LOC, vin alții. Pentru că Bujorean știe câte partide au bătut la ușa noastră”, a afirmat Plîngău.

În replică, Alexandru Bujorean respinge acuzațiile lansate de Gligor și Plîngău și acuză o tactică „regretabilă” a foștilor parteneri din Bloc.

„Eu regret astfel de mesaje, pentru că dacă acum se vine cu astfel de atacuri, înseamnă că un an și mai mult de la constituirea acestui bloc nu venea iz de la Plahotniuc, de la Șor, iar acum, în momentul în care noi nu mai suntem parteneri de bloc, se recurge la astfel de tactici. Din păcate, asta e înțelegerea unor colegi de a face politică. Nu o să reacționăm cu atacuri. Avem respect față de cele trei partide rămase în Blocul Împreună. Știu cui sunt convenabile astfel de mesaje – cu siguranță partidului de guvernământ”, a declarat Bujorean în cadrul podcastului Gonța Media.

Cu o reacție la declarațiile lui Gligor a venit și președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur. Într-o postare pe Facebook acesta a comentat asociarea partidului său de către Gligor cu fugarii Plahotniuc și Șor.

„Într-adevăr, PNM a fost invitat să facă parte din Blocul Împreună, invitația venind din partea dlui Bujorean și dl Plîngău, doi băieți din aceeași generație cu mine, pe care îi respect. Sincer să fiu, am fost aproape să accept propunerea, până când am avut o discuție separată cu Ștefan Gligor. Domnul Gligor mi-a comunicat direct că nu sunt binevenit în Blocul Împreună din cauza politicii naționaliste pe care o duc împreună cu PNM. Ștefan mi-a spus că trebuie să încetăm să promovăm așa de insistent limba română, că sunt minorități etnice pro-europene care nu înghit românismul, să nu mai cerem închiderea robinetului pentru transnistria și găgăuzia, să o luăm mai ușor cu unirea. Am rămas perplex să aud una ca asta, mai ales că dl Gligor provine din nordul Bucovinei, ocupată de ruși și deznaționalizată de ucraineni.

În fine, după astfel de reproșuri antiromânești, am întrerupt orice discuție privind aderarea la acest bloc. Eu și colegii mei am venit în politică anume pentru promovarea valorilor naționale românești și a unirii cu România. Altceva nu ne interesează.

***

Pe 7 iulie, Partidul „Liga Orașelor și Comunelor” (LOC) și-a anunțat retragerea din Blocul politic „Împreună”, precizând că va participa separat la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Reprezentanții LOC au declarat că blocul politic din care făceau parte și-a pierdut direcția inițială și a fost transformat într-un „instrument politic izolat”, în care dialogul și deschiderea au fost înlocuite cu „tergiversare, etichetări și jocuri de culise”.

Aceștia au acuzat PAS că ar ademeni oameni din bloc pe listele lor electorale. În cadrul podcastului Gonța Media, Alexandru Bujorean a declarat că PAS ar fi propus blocului Împreună trei mandate de deputat pentru cele patru partide din bloc. 

Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare a declarat pentru NM că PAS „este în discuții cu partidele proeuropene”.

„Ne dorim o listă cât mai reprezentativă și unitatea forțelor europene. Le mulțumim celor care se alătură acestui efort de menținere a Moldovei pe calea cea dreaptă în alegerile din toamnă”, a declarat Adriana Vlas, reprezentanta PAS.

Blocul „Împreună”, o alianță politică pro-europeană, a fost înființat în aprilie 2024. Inițial, acesta a fost format din Partidul Schimbării, Liga Orașelor și Comunelor, Platforma pentru Demnitate și Avedăr și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB). În august 2024, CUB a părăsit blocul politic. În schimb, pe 1 martie, la bloc a aderat Partidul Verde Ecologist.

facebook.com/maia.sandu

Maramă românească, amuletă și cărți: Cadourile primite de Maia Sandu în ultimele luni

Instituția prezidențială a făcut publică lista cadourilor protocolare admisibile oferite șefei statului în trimestrul al doilea al anului 2025. Potrivit documentului, cel mai valoros obiect primit este o maramă tradițională românească din Bucovina, cusută manual, în valoare de 1250 de lei. Cadoul i-a fost oferit Maiei Sandu pe 10 iunie de către președintele României, Nicușor Dan, cu ocazia primei sale vizite oficiale la Chișinău.

O delegație a Institutului Politehnic din Tomar, Portugalia, i-a oferit șefei statului o placă din argilă, cu gravura simbolică a Cetății Ordinului Cavalerilor Templieri (450 lei), precum și o monedă comemorativă cu inscripția „Institutul Politehnic din Tomar, Republica Portugheză” (600 lei), în cadrul unei vizite de informare la Președinție.

În contextul unei întrevederi de lucru, un grup de parlamentari britanici i-a oferit un platou decorativ rotund din ceramică, prelucrat manual, cu emblema Inter-Parliamentary Union – British Group, în valoare de 500 de lei.

Cu ocazia unei vizite oficiale la Tirana, pe 17 mai, Maia Sandu a primit din partea președintelui Albaniei, Bajram Begaj, un suvenir în ramă de sticlă, reprezentând un element din costumul tradițional feminin albanez – un șort brodat manual – în valoare de 790 de lei. Tot în aceeași zi, organizatorii celei de-a șasea ediții a Summitului Comunității Politice Europene i-au oferit mai multe cadouri simbolice: cartea „The History of George Castriot, surnamed Scanderbeg, King of Albania” (650 lei), albumul foto „Inside Albania” (400 lei), un tablou decorativ pe pânză cu o reproducere a unei cărți poștale a summitului (200 lei) și un disc vinil cu 10 compoziții muzicale din anii ’80 (450 lei).

Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Ulvi Bakhshaliyev, i-a dăruit o amuletă-suvenir, un fragment dintr-un covor tradițional azer, cu o valoare de 890 de lei, cu ocazia participării la expoziția de covoare azere.

Cu ocazia Zilei orașului Călărași, președinta a primit un obiect decorativ ce reprezintă simbolul public teritorial al județului Călărași, România (350 lei), oferit de Consiliul Județean. Tot în aceeași zi, organizatorii Festivalului Cireșar din comuna Trușeni i-au oferit un suvenir decorativ din sticlă organică, personalizat pentru ediția a IV-a a evenimentului (490 lei).

Abasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin, i-a oferit Maiei Sandu o tapiserie de artă chinezească, realizată în tehnica defilării, din mătase și țesătură, evaluată la 790 de lei.

În cadrul vizitei oficiale, șefa statului a mai primit un set format dintr-o căniță și o farfurioară din colecția „Golden Rudraksha”, cu o valoare de 690 de lei, oferit de Tanja Fajon, viceprim-ministra și ministra Afacerilor Externe și Europene a Republicii Slovenia. Tot atunci, senatoarele Véronique Guillotin și Nadia Sollogoub, membre ale Grupului de prietenie Moldova-Franța din Senatul Franței, i-au oferit o medalie-monedă unică din bronz, gravată cu imaginea „Marianneei”, în valoare de 770 de lei.

Administrația prezidențială precizează că toate aceste cadouri au fost înregistrate în Registrul de evidență a cadourilor admisibile și au fost trecute în proprietatea aparatului prezidențial.

LCP_2025_2 by Doina Buruiană

(VIDEO) Canicula impune restricții pe drumuri/ Nichita „luptă” pentru PAS/ Plahotniuc revine prin Tutun-CTC?

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Alegeri repetate la Boldurești, după anularea turului ii în instanță
— O pictoriță din Moldova a stabilit un record Guinness
— Restricții de circulație pentru transportul de mare tonaj din cauza caniculei
— Jocuri de noroc clandestine la Chișinău: trei persoane reținute
— Tentativă de preluare ostilă la Tutun-CTC?
— MAN la CEC: PAS și-a desemnat candidații prematur
— Un șef de secție dintr-un spital din nordul țării, acuzat de corupție pasivă
— Inundații în Texas: 82 de persoane au decedat
— Câștigătorii euroquiz au vizitat instituțiile UE. Cu ce impresii s-au întors acasă?
— Campioana Anastasia Nichita, în centrul unei controverse online
— Blocul „Victoria” anunță, de la Moscova, că va participa la parlamentare
— Câștigătorii Euro Quiz au vizitat instituțiile UE. Cu ce impresii s-au întors acasă?
— Sportivii Anastasia Nichita și Maxim Potîrniche, pe lista PAS
— Vrei viză SUA? Declară toate numele folosite online
— LOC acuză PAS că încearcă să absoarbă alte partide
— Încă un partid părăsește blocul politic „Împreună”
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: