Majorarea alocațiilor românești întârzie. Premierul României a anunțat când va intra în vigoare legea
Full Article 2 minutes read

Majorarea alocațiilor românești întârzie. Premierul României a anunțat când va intra în vigoare legea

Deși președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea cu privire la dublarea alocațiilor pentru copiii cu cetățenie română, aceasta ar putea intra în vigoare abia la 1 iulie. Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că pentru moment nu există în bugetul de stat reursele financiare necesare, informează Digi24

„Deci noi ne dorim creşterea alocaţiilor, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat. În legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei pentru a putea susţine această măsură şi, de altfel, nici nu avem voie constituţional şi legal să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat. Dacă vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment în care putem face rectificarea bugetară şi anume după data de 1 iulie”, a declarat prim-ministrul României.

Amintim că legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii a fost promulgată în data de 14 ianuarie, de preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Astfel, plățile lunare vor crește de la 150 de lei românești (circa 605 lei moldovenești), la 300 de lei românești (circa 1209 lei moldovenești).

Pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, se va aloca 600 de lei românești (circa 2420 de lei moldovenești), pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani – 300 de lei românești (circa 1209 lei moldovenești) și 600 de lei românești (circa 2420 de lei moldovenești) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: