Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Ruslan Popov a fost prelungit cu 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Ruslan Popov a fost prelungit cu 20 de zile

Mandatul de arest la domiciliu pe numele adjunctului procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a fost prelungit cu 20 de zile. Decizia a fost luată miercuri, 8 decembrie, de magistrații judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, scrie TV8.

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate. Procurorii anticorupție au solicitat judecătorilor să emită mandat de arestare pe numele său.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de adjunct al procurorului general concomitent cu deschiderea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Împreună cu colegul său, Iurie Perevoznic (în prezent, acesta a demisionat din funcția de procuror-șef adjunct), Ruslan Popov a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că Stoianoglo ar fi nevinovat.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vasile Grădinaru a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și le-a reproșat lui Popov și Perevoznic că s-ar fi expus în mod public în interes personal și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează lui Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: