Marina Ovsiannikova, acuzată de „discreditarea armatei ruse”. Riscă încă o amendă
Full Article 1 minutes read

Marina Ovsiannikova, acuzată de „discreditarea armatei ruse”. Riscă încă o amendă

Ex-redactorul postului de televiziune „Pervîi Kanal” din Rusia, Marina Ovsiannikova, riscă încă o amendă. O instanță din Moscova a înregistrat protocolul cu privire la dosarul despre „discreditarea armatei ruse”, scrie Novaya Gazeta, cu referire la site-ul judecătoriei.

Marina Ovsiannikova riscă o amendă de la 30 000 la 50 000 de ruble (280-470 euro). Prima ședință de judecată este planificată pentru 14 aprilie.

Jurnalista a fost anterior amendată cu 30 000 ruble pentru organizarea unei manifestații neautorizate, după ce, pe 14 martie, a apărut în emisie directă, în spatele prezentatoarei emisiunii „Vremea” Ekaterina Andreeva, cu o pancartă pe care era scris un mesaj anti-propagandă și anti-război. Ovsiannikova a fost reținută după această faptă și, potrivit ei, a fost audiată timp de 14 ore.

Ulterior, jurnalista s-a concediat de la Pervîi Kanal. Directorul adjunct al postului de televiziune Pervîi Kanal, Kirill Kleimenov a calificat cele întâmplate drept „act de trădare” și a menționat că, cu puțin timp înainte de incident, Ovsiannikova ar fi luat legătura cu Ambasada Marii Britanii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: