Măști, mănuși, termometre, dezinfectant. Noi donații pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus
Full Article 2 minutes read

Măști, mănuși, termometre, dezinfectant. Noi donații pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

26,8 mii de măști respiratorii, 37,5 mii de perechi de mănuși, peste 1700 de litri de dezinfectant și 81 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță sunt oferite celor 35 de comunități din cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală” susținut de Biroul de cooperare al Elveției, în parteneriat cu PNUD. O altă donație a fost făcută de Suedia și UN Women Moldova. Este vorba despre 28 000 de costume de protecție pentru cei 3 279 de persoane care activează în domeniul asistenței sociale. 

Directoarea Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot, a declarat că, încă de la începutul crizei, Elveția s-a preocupat de protejarea celor care sunt la datorie în această perioadă dificilă, oferind servicii esențiale oamenilor. „Acesta este încă un exemplu de suport oferit Republicii Moldova de Elveția în combaterea răspândirii noului coronavirus”, a menționat aceasta.

Echipamentul, în valoare totală de circa 37 de mii de dolari, a fost achiziționat de PNUD din fondurile oferite de Elveția, în baza evaluării necesităților efectuate de asociațiile de băștinași, în cooperare cu autoritățile centrale și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova.

Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib, a menţionat că aceste eforturi contribuie la oferirea promptă a serviciilor esențiale și atât de necesare comunităților locale, pentru mai mult de 244 mii de femei și bărbați.

Echipa PNUD împreună cu Congresul Autorităților Locale va ghida autoritățile publice locale și Asociațiile de băștinași, prin sesiuni virtuale și consiliere. Totodată, tinerii vor fi implicați în campanii de informare.

 Un al doilea lot de asistență sub formă de 28 mii de costume de protecție, în valoare de aproximativ 174 mii de dolari, a fost donat celor 36 de structuri teritoriale de asistență socială din toată țara prin intermediul Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și cu sprijinul financiar al Suediei.
 
Acest suport completează lotul de dezinfectanți, mănuși și măști care a fost oferit sistemului de asistență socială, acum două săptămâni, printr-un efort comun al UN Women Moldova și al Suediei la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: